Pirplaten: waardevaste isolatieplaten

Pirplaten zijn hoogwaardige isolatieplaten van PIR isolatiemateriaal. PIR isolatie is dankzij het gebruik van polyisocyanuraat bij uitstek geschikt voor het gebruik in dunne platen. Omdat een PIR plaat het best isoleert bij een dikte van 30-120 mm, zijn PIR platen makkelijker in het gebruik dan sommige andere isolatieplaten. Bijvoorbeeld in het geval van platte en hellende dakisolatie of spouwmuren.

pir-isolatie1

Isoleren met PIR

PIR platen bestaan uit een dunne laag PIR isolatiemateriaal met aan twee zijden een bekleding van bijvoorbeeld mineraal gecoat glasvlies of aluminium laminaat. De twee lagen van de pirplaten zijn gasdicht. Dit betekent dat een PIR plaat zijn isolatiewaarde zeer lang behoudt omdat er geen damptransport plaatsvindt.

Voordelen van hardschuim PIR platen als isolatiemateriaal:

  • Zeer goed brandgedrag.
  • Bijzonder hoge isolatiewaarden.
  • PIR plaat is makkelijk te versnijden.
  • Geen huidirritaties of verwondingen aan de handen.

Gebruik PIR

PIR platen zijn zeer goed te gebruiken voor thermische isolatie in situaties waar minerale wolplaten te dik zouden zijn. Dit maakt de PIR plaat gebruiksvriendelijk en een hoogwaardige bouwkundige oplossing in uiteenlopende situaties.

Prijzen PIR platen

Jan de Isolatieman werkt met diverse leveranciers van hoogwaardige pirplaten tegen aantrekkelijke prijzen. Neem voor meer informatie contact met ons op of kom langs in de winkel, op de Expeditieweg te Boven Leeuwen