Buisisolatie

Besparen op uw energiekosten én uw wooncomfort verhogen? Dat kan heel eenvoudig met buisisolatie. Dit materiaal plaatst u om uw cv-buizen en leidingen heen, waardoor de hitte die daar vanaf komt niet ontsnapt. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment cv-buisisolatie, geschikt voor binnen én buiten. Uiteraard altijd scherp geprijsd!

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Buisisolatie zelfklevend Ø18mm, dikte 13 mm, lengte 1m
  Buisisolatie zelfklevend Ø18mm, dikte 13 mm, lengte 1m
  • Diameter: 18 mm
  • Lengte: 1 m1
  • PE-schuim 13 mm
  V.a.
  € 1,40
  Per stuk
 2. Buisisolatie zelfklevend Ø12-15mm, dikte 13 mm, lengte 1m
  Buisisolatie zelfklevend Ø12-15mm, dikte 13 mm, lengte 1m
  • Diameter: 12/15 mm
  • Lengte: 1 m1
  • PE-schuim 13 mm
  V.a.
  € 1,30
  Per stuk

CV-buisisolatie

Snel besparen op uw energiekosten? Dat kan door uw CV-buizen en leidingen te isoleren. Daar komt namelijk (onnodig) veel warmte vanaf, die u met buisisolatie gemakkelijk vasthoudt. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment buisisolatie, geschikt voor leidingen in allerlei diktes. Lees hieronder meer over de voordelen en toepassing van buisisolatie!

Voordelen van CV-buisisolatie

Wanneer u de verwarming hoger zet, springt de cv-ketel aan en wordt heet water via leidingen snel door uw huis verspreid. De leidingen worden daarom heet, maar die hitte ontsnapt eigenlijk direct. Op die manier verbruikt u onnodig energie en maakt u dus hogere kosten. Buisisolatie, waarbij u isolatiemateriaal om de cv-buizen en leidingen plaatst, voorkomt dat u deze extra energiekosten maakt.

Met buisisolatie bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar dempt u ook de geluiden die het hoger zetten van de verwarming veroorzaakt. De stroming van heet water zorgt namelijk voor getik en geklop in de buizen en leidingen. Wanneer u deze buizen en leidingen van isolatie voorziet, dempt u die tikkende en kloppende geluiden. Op die manier werkt buisisolatie dus ook als geluidsisolatie, wat veel bijdraagt aan uw wooncomfort!

Buisisolatie toepassen

Bij Jan de Isolatieman vindt u zelfklevende buisisolatie. Deze isolatie heeft de vorm van een buis, maar is niet helemaal dicht. Aan elke zijde zit daarnaast een plakkende strip. U kunt de isolatie eenvoudig om verwarmingsbuizen en leidingen klemmen, waardoor de plakkende zijden elkaar raken en de isolatie dus om de buis wordt gesloten. Het enige waar u op moet letten, is dat de dikte van de buis of leiding overeenkomt met de diameter van de isolatie.

Buisisolatie wordt met name toegepast in onverwarmde ruimtes, zoals de kruipruimte of de zolder. Er wordt niet vaak gekozen voor buisisolatie in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Dat komt doordat deze ruimtes meestal al goed geïsoleerd zijn én doordat de buisisolatie dan goed zichtbaar is. CV-buisisolatie is hartstikke praktisch, maar niet erg mooi om te zien.

Buisisolatie voor buiten

Onze buisisolatie is ook geschikt voor leidingen buiten uw woning, zoals de leiding voor koud water. Wanneer u buisisolatie om deze leidingen plaatst, kunnen ze niet bevriezen. Ook bij buisisolatie voor buiten dient u rekening te houden met de juiste dikte. Heeft u daar nog vragen over of wilt u graag wat extra advies over cv-buisisolatie? Neem dan gerust contact met ons op!