Meer over hellend dak isolatie aan de binnenzijde

Dit is de meest gebruikte manier van na-isolatie van schuine daken. Omdat warme lucht opstijgt gaat dit via het dak verloren, met de juiste dak isolatie kunt u tot wel 30% besparen. Isoleren van binnenuit kunt u vaak zelf uitvoeren, hierbij de voordelen op een rijtje:

  • Hoger comfort door betere temperaturen
  • Isolatie van binnenuit eenvoudig aan te brengen
  • Lagere energierekening
U dient te controleren of er een onderdak aanwezig is, als dit niet aanwezig is dient u een damp open folie toe te passen. Als u dit niet doet kunt u uitsluitend een PIR plaat gebruiken. Als er wel een onderdak aanwezig is of u gebruikt deze folie dan kunnen nagenoeg alle soorten isolatie toegepast worden.

Materialen voor hellenddak isolatie aan de binnenzijde

Steenwol

Steenwol heeft als voordeel dat het zowel thermisch als accoustisch isoleert. Hierdoor heeft u minder last van geluiden van buiten uw woning. Ook is het eenvoudig aan te brengen omdat het een wol soort is, dit heeft als voordeel dat moelijk bereikbare plaatsen ook beter te isoleren zijn. 

Glaswol 

Glaswol is een vergelijkbaar product met steenwol, het heeft echter als voordeel dat het lichter is en beter te verwerken. Glaswol werd vaak gezien als een product wat irriteert bij verwerken, echter verkopen wij uitsluitend een gebruiksvriendelijk product van KNAUF INSULATION. Hierdoor behoort jeuk en irritatie tijdens verwerken tot het verleden. Daarnaast is glaswol duurzamer bij productie dan overige materialen. 

PIR-isolatie

Als u de hoogste isolatiewaarde met de dunste dikte wilt behalen dan is PIR isolatie het beste  product. Het is een harde isolatieplaat met beide kanten aluminiumfolie.