Schuin dak isoleren buitenkant

Het isoleren van het een schuin dak via de buitenkant is bewerkelijker en duurder dan isoleren via de binnenkant. Maar het brengt ook wat voordelen met zich mee. 

Voordelen bij isolatie van een hellend dak via de buitenkant

Het isolatiemateriaal én de afwerklaag nemen ruimte in beslag. Heeft u een kleine zolder dan wilt u de beschikbare ruimte misschien zo optimaal mogelijk houden. In dat geval is het een voordeel dat het isolatiemateriaal aan de buitenkant van het hellende dak wordt bevestigd waardoor u geen ruimte verlies heeft. Ook blijft het huis en de zolder leefbaar omdat alle werkzaamheden aan de buitenkant van het huis plaatsvinden. Hierdoor heeft u minder overlast in de woning.

Ook is de kans kleiner dat er koudebruggen ontstaan. Bij het via de buitenkant isoleren van het schuine dak wordt er een onafgebroken isolatieschil gecreëerd. De isolatieplaten sluiten aan op elkaar waardoor het dak in zijn geheel geïsoleerd is. Bij isolatie vanuit de binnenkant zijn er vaak onderbrekingen zoals binnenwanden of dakbalken, waardoor de isolatie wordt onderbroken.

Isolatiemateriaal voor hellend dakisolatie via de buitenkant

Voor het isoleren van een schuin dak via de buitenkant leveren wij dakplaten van het merk ISOBOUW. Dit zijn zowel zelfdragende als niet zelfdragende dakplaten (renovatieplaten). Omdat het hier om maatwerk gaat en er vele soorten beschikbaar zijn, kunt u het beste even contact met ons opnemen voor een advies én prijs op maat.

Subsidie op isolatie

Wil je in 2019 in aanmerking komen voor een subsidie voor het isoleren van je dak (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis), dan moet de Rd-waarde van de dakisolatie minstens 3,5 m²K/W bedragen. Wij vermelden altijd bij onze materialen wat de Rd-waarde is, let dus goed op dat u materiaal koopt met deze minimale waarde indien u subsidie aan gaat vragen. De subsidie kan aangevraagd worden door particulieren, VvE’s, wooncoöperaties en woonverenigingen. Een vereiste is dat er minimaal twee grote isolerende maatregelen worden uitgevoerd aan de woning (vloer, gevel, dak of kruipruimte).

Geen producten gevonden voor deze selectie.