Glaswol rollen

Glaswolrollen bij hellend dak

Glaswol op rol leent zich perfect voor isolatie van een hellend dak vanuit de binnenzijde. Het flexibele materiaal laat zich gemakkelijk snijden en tussen de houten balken van het dak klemmen. Glaswolrollen zijn bovendien relatief goedkoop, dus een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een voordelige manier om uw hellend dak te isoleren. Lees hieronder alles over het gebruik van glaswol aan de binnenkant van uw schuin dak!

Isolatie hellend dak

Zonder dakisolatie gaat er tot 40% van de warmte in uw woning via het dak. Dakisolatie voorkomt dit warmteverlies, waardoor u meer wooncomfort ervaart en uw energiekosten omlaag gaan. Een hellend dak kunt u het beste vanuit de binnenzijde isoleren, omdat dat een stuk sneller en gemakkelijker is dan isolatie vanaf de buitenkant. Glaswol op rol is een goede keuze qua materiaal: het is relatief goedkoop, biedt goede warmte-isolatie en is makkelijk te plaatsen.

Glaswolisolatie

Glaswol is gemaakt van gerecyclede glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Het materiaal is daarom bijzonder duurzaam en flexibel, waardoor het erg prettig is om mee te werken. Glaswolrollen van Knauf bevatten verschillende thermische kenmerken in combinatie met bepaalde eigenschappen die de kwaliteit nog verder verhogen, zoals geluidsabsorptie, onbrandbaarheid en snelle verwerking. De rollen zijn daarnaast relatief goedkoop, waardoor u uw hellend dak op een voordelige manier van betrouwbare isolatie kunt voorzien.

Glaswol plaatsen hellend dak

Het is relatief gemakkelijk om glaswol op rol aan de binnenzijde van uw hellend dak te plaatsen. U brengt eerst een folie tegen het dakbeschot aan, om vochtproblemen te voorkomen. Vervolgens snijdt u de glaswol op maat en klemt u het tussen de houten balken van het dak. We raden u aan om zoveel mogelijk materiaal te gebruiken: hoe meer materiaal, hoe hoger de isolatiewaarde. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.