Rockwool 037 in houtskeletbouw

Houtskeletbouw isoleren? Dan zijn de Rockwool 037 steenwolplaten een uitstekende keuze! Deze platen bieden zowel warmte- als geluidsisolatie en zijn heel gemakkelijk te verwerken in de houtskeletframes. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment steenwol van Rockwool, een bijzonder betrouwbaar en toonaangevend merk in de wereld van isolatie!

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Rockwool-plus-50mm
  Rockwool plus+ 1000x610x50mm Rd:1.35 18pl/pak (=10,98 m2) (BouwPlaat 210)
  • Rd-waarde: 1,35
  • Materiaaldikte: 50 mm
  • Afmeting: 1000x610 mm
  V.a.
  € 3,05
  p/m2

Houtskeletbouw isoleren met Rockwool 037-platen

Houtskeletbouw vormt een duurzaam alternatief voor veel andere manieren van bouwen. Het principe is vrij eenvoudig: zo weinig mogelijk cement en juist zoveel mogelijk hout. Op die manier ontstaat er een open draagconstructie van houten frames, die worden opgevuld met isolatiemateriaal. U kunt daar diverse minerale wolsoorten voor gebruiken, maar de Rockwool 037 is één van onze favorieten. Hieronder leest u daarom alles over het isoleren van houtskeletbouw met Rockwool 037-platen!

Houtskeletbouw-isolatie

Houtskeletbouw is een relatief nieuwe manier van bouwen, overgewaaid vanuit Scandinavië naar Nederland. Bij houtskeletbouw bestaan eigenlijk alleen de fundering en begane grond uit beton, de rest bestaat uit houten frames. Hout is een natuurlijk materiaal en heeft daarom een werkend karakter. Om de kans op vochtproblemen in houtskeletbouw te voorkomen, kunt u het beste kiezen voor een ademend isolatiemateriaal. Alle minerale wolsoorten zijn daarom geschikt, maar steenwol, en dan met name de Rockwool 037, heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de andere materialen.   

De voordelen van Rockwool 037

Steenwol is een zeer populair en veelzijdig isolatiemateriaal. Steenwol heeft namelijk zowel thermische als akoestische eigenschappen, wat betekent dat dit materiaal niet alleen warmte-, maar ook geluidsisolatie biedt. Bij Jan de Isolatieman vindt u twee soorten steenwol van Rockwool: de 037 en 041. Beide materialen zijn geschikt voor houtskeletbouw, maar de 037 een stuk steviger dan de 041. Dat betekent dat de Rockwool 037-platen ook een hogere isolatiewaarde hebben, waardoor u meer rendement uit uw isolatie behaalt. Daar staat wel tegenover dat de Rockwool 037 wat duurder in aanschaf is.

Steenwol verwerken in houtskeletframes

De Rockwool 037-platen zijn relatief flexibel, waardoor u het gemakkelijk in de juiste maat van de houten frames snijdt. Bovendien kunt u steenwol eenvoudig, onder lichte druk, vastklemmen tussen de houten balken. We raden u wel aan om een beschermende bril en kleding te dragen tijdens het verwerken van Rockwool 037 in houtskeletbouw. Er kunnen namelijk vezels vrijkomen die irriteren aan uw huid, ogen en luchtwegen. Daarnaast is het verstandig om de constructie aan beide kanten te voorzien van een isolatiefolie, zodat u de kans op vochtproblemen minimaliseert.