Knauf Brio vloerelementen

Creëer een stevige en vlakke ondergrond voor uw afwerkvloer met Knauf Brio panelen! Deze vloerelementen zijn hard, maar licht van gewicht. Ideaal voor thuis, maar ook voor kantoor- en verkoopruimtes. De Knauf Brio vloerelementen zijn bovendien heel geschikt voor frezen en vloerverwarming!

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Knauf Brio 18 vloerelement 600x1200 x 18mm
  Knauf Brio 18 vloerelement 600x1200 x 18mm
  • 18 mm dikte
  • 1200 x 600 werkende maat
  • Gipsvezelvloerplaat
  € 17,10
  p/m2
 2. Knauf Brio 23+10 WF Vloerelement houtvezel (vloerverwarming) 600x1200 x 23 mm + 10mm
  Knauf Brio 23+10 WF Vloerelement houtvezel (vloerverwarming) 600x1200 x 23 mm + 10mm
  • 23 + 10 mm dikte
  • 1200 x 600 werkende maat
  • Gipsvezel + houtvezel 
  € 31,50
  p/m2
 3. Knauf Brio Overlappingslijm 800gr
  Knauf Brio Overlappingslijm 800gr
  • Ca. 20 m2
  • 800 gr. 
  € 16,95
  Per stuk
 4. Knauf Uniflott 5kg voegenvuller voor gipsplaten en brio
  Knauf Uniflott 5kg voegenvuller voor gipsplaten en brio
  • Inhoud 5 kg
  • T.b.v. brio
  • T.b.v. gipsplaten
  € 13,50
  Per stuk
 5. Knauf randisolatie zelfklevend vilt brio (10m1)
  Knauf randisolatie zelfklevend vilt brio (10m1)
  • Afmeting: 50x10x1000 mm
  • 60 strekkende m1 / doos
  • Ontkoppeling van wanden
  € 19,50
  Per stuk

Stevige ondervloer met Knauf Brio!

Op zoek naar de perfecte ondervloer voor onder andere laminaat, parket of pvc? Ontdek de nieuwe Knauf Brio vloerelementen! De Brio panelen zijn vervaardigd uit cellulosevezels en gips, waardoor ze stevig, maar toch licht van gewicht zijn. Deze vloerelementen bestaan bovendien uit één plaat en zijn daarom zeer geschikt voor frezen. Lees hieronder meer over de Knauf Brio vloerelementen!

Eigenschappen Knauf Brio

Knauf Brio vloerelementen zijn stevig, licht en relatief dun. U kunt deze elementen daarom op vrijwel alle ondergronden verwerken. Thuis, maar ook op kantoor- en verkoopruimtes. De Knauf Brio panelen zijn zelfs geschikt voor badkamers.

Deze vloerelementen hebben een zeer hoge oppervlaktehardheid. De panelen zijn daarom bestand tegen zware, mechanische belastingen en erg vormvast. De Knauf Brio vloerelementen zullen dus niet kromtrekken of gaan schotelen.

Geschikt voor vloerverwarming

De Knauf Brio vloerelementen bestaan uit één plaat. Nauwkeurige uitfreezing van de overlappingslip is daarom heel gemakkelijk, waardoor twee elementen zeer strak op elkaar aangesloten kunnen worden. Het gipsvezelmateriaal is bovendien een goede warmtegeleider, dus de Knauf Brio vloerelementen zijn heel geschikt voor vloerverwarming.

Type vloerelementen

Bij Jan de Isolatieman vindt u diverse Knauf Brio panelen. Alle panelen bestaan uit een basis van gipsvezel, aangevuld met bijvoorbeeld steenwol of houtvezel. Bent u op zoek naar vloerelementen die ook een geluiddempende werking hebben? Dan zijn de elementen met steenwol een uitstekende keuze. Steenwol heeft sterke akoestische eigenschappen en is daarom heel geschikt als geluidsisolatie.

Knauf Brio panelen verwerken

Met de juiste hulpmiddelen laten de Knauf Brio vloerelementen zich vrij eenvoudig verwerken. U plaatst eerst randstroken tegen de muur, om geluidsoverdracht via de wanden te voorkomen. Vervolgens plaatst u de panelen in een slepend verband, waarbij u speciale Knauf Brio lijm aanbrengt op de overlap. Tot slot schroeft u de vloerelementen vast met de Knauf Brio schroeven.

De vloerelementen hebben geen lange droogtijd. Zodra de lijm is uitgehard, zijn de platen beloopbaar en kunt u de vloer gaan afwerken. Meer weten over het verwerken van Knauf Brio vloerelementen? Neem gerust contact met ons op!