Jan kijk naar rechts

Dakschroeven

Gaat u isolatieplaten op uw dak monteren? Dan heeft u daar dakschroeven en drukverdeelplaten voor nodig. Deze verdelen namelijk de druk van het dak op het materiaal, zodat het materiaal geen isolatiewaarde verliest. Bent u op zoek naar aantrekkelijk geprijsde dakschroeven en drukverdeelplaten? Dan bent u bij Jan de Isolatieman aan het juiste adres!

Filter

Isolatiemateriaal bevestigen met dakschroeven

Wanneer u een muur, vloer of dak gaat isoleren, heeft u vaak meer nodig dan alleen geschikt isolatiemateriaal. U heeft bijvoorbeeld bepaalde accessoires nodig om het isolatiemateriaal te bevestigen en te zorgen dat het materiaal zijn isolatiewaarde niet verliest. Jan de Isolatieman biedt u daarom een uitgebreid assortiment accessoires, waaronder isolatieschroeven voor dakisolatie. Lees hieronder alles over deze dakschroeven, zodat u direct aan de slag kunt met uw isolatieklus!  

Isolatieschroeven voor dakisolatie

Dakisolatie plaatst u onder de dakbedekking, wat betekent dat het complete gewicht van het dak op het isolatiemateriaal ligt. Wanneer de dakbedekking te zwaar is, kan het isolatiemateriaal scheuren of breken, waardoor het zijn isolerende werking verliest. U heeft daarom dakschroeven nodig: door de draad onder de kop ontziet de schroef de kracht van het dak op het isolatiemateriaal.

Drukverdeelplaten

U dient de dakschroeven altijd te gebruiken in combinatie met drukverdeelplaten. Deze platen verdelen de druk van de schroeven namelijk over de isolatieplaten, waardoor de schroeven meer klemkracht hebben en u de schroef niet in het isolatiemateriaal kunt draaien. Om het voor u wat gemakkelijker te maken, zijn onze isolatieschroeven alvast gecombineerd met een drukverdeelplaat. U hoeft dus alleen nog maar de juiste lengte te kiezen, waarbij we u aanraden om een dakschroef te kiezen die minimaal 3 centimeter langer is dan de dikte van de isolatieplaat. Op die manier hebben de schroeven genoeg grip op het hout of staal en gaan de isolatieplaten niet schuiven.

Dakschroeven bij Jan de Isolatieman

Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment isolatiemateriaal, met bijbehorende accessoires. Wij bieden u dan ook drukverdeelplaten met dakschroeven in verschillende lengtes aan, geschikt voor zowel houten als stalen ondergronden. De isolatieschroeven hebben een geharde S-punt en de drukverdeelplaten hebben een diameter van 7 centimeter. U kunt de schroeven gebruiken om PIR-, EPS- of XPS-platen te bevestigen. Twijfelt u over welke schroef u nodig heeft? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."