Stucplaten

Gaat u stucwerk op het isolatiemateriaal (laten) aanbrengen? Werk de isolatie dan af met stucplaten. Bij Jan de Isolatieman vindt u stucplaten van 60x200 centimeter, die u gemakkelijk op maat snijdt en vervolgens verwerkt in uw wand of plafond. Op zoek naar materialen voor het bevestigen van de stucplaten? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres!

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Stucplaat 2000x600x9,5mm RK (=1,20 m2)
  Stucplaat 2000x600x9,5mm RK (=1,20 m2)
  • Stucplaat
  • 2000x600x9,5 mm
  • Afwerking: ronde kanten
  V.a.
  € 3,92
  p/m2

Isolatie afwerken met stucplaten

Isoleren is de eerste stap van uw verbouwde woning, afwerken de tweede. Wilt u de boel (laten) stucen? Dan kunt u het isolatiemateriaal het beste afwerken met stucplaten. Een stucplaat bestaat uit gips aan de binnenkant en geperste vellen bruin karton aan de buitenkant. In tegenstelling tot gipsplaten, kunt u het stucwerk rechtstreeks op het bruine karton aanbrengen. Daarnaast hebben stucplaten een ronde kant, terwijl gipsplaten een afgeschuinde kant hebben. Hieronder leest u alles over de toepassing en verwerking van stucplaten!

Stucplaten voor het plafond

Bij het isoleren van een plafond wordt er vaak een verlaagd plafond van houten of metalen frames gemaakt, met daartussen het isolatiemateriaal. U kunt een verlaagd plafond heel goed afwerken met stucplaten, waarbij het houten of metalen frame dient als drager van de platen. Een plafond afwerken met stucplaten heeft als voordeel dat het stucwerk rechtstreeks op de platen kan worden aangebracht. In tegenstelling tot gipsplaten, heeft u bij stucplaten dus geen primer of voorstrijk nodig.

Stucplaten verwerken

Wanneer u het plafond gaat stucen, is het belangrijk dat de stucplaten goed zijn gemonteerd. Wanneer dat niet het geval is, kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. U dient de stucplaten haaks op de lengterichting van het frame aan te brengen. Monteer de platen in een halfsteensverband en gebruik daarbij minstens vier schroeven per stucplaat. Zorg er daarnaast voor dat de naden tussen de stucplaten minstens 5 millimeter openstaan en dat de kopse kanten goed op elkaar aansluiten. Tot slot is het van belang dat de stucplaten niet in aanraking komen met de wanden.

Stucplaten 60x200

Bij Jan de Isolatieman vindt u stucplaten van 60x200 centimeter, met een dikte van 9,5 millimeter. Deze platen zijn zeer geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds. De stucplaten zijn bovendien licht van gewicht en daarom fijn om mee te werken; u snijdt de stucplaten van 60x200 centimeter bijvoorbeeld eenvoudig op maat. Houd er wel rekening mee dat deze platen met name geschikt zijn voor stucwerk. Als u niet gaat stucen en bijvoorbeeld alleen wilt verven, kunt u beter voor gipsplaten kiezen. Heeft u vragen over (het verwerken van) onze stucplaten? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!