Jan kijk naar rechts

Klimaatfolie

Soms dient u isolatie te combineren met een folie, zodat het materiaal droog blijft en zijn isolatiewaarde behoudt. Een klimaatfolie is de juiste keuze als er al een dampremmende laag aan de buitenkant van de constructie zit, want deze folie houdt vocht tegen en laat damp door wanneer dat nodig is. Bij Jan de Isolatieman is klimaatfolie altijd scherp geprijsd!

Filter

Klimaatfolie voor isolatie

Vaak dient u isolatiemateriaal te combineren met een folie. Een isolatiefolie voorkomt dat het materiaal in de constructie nat wordt en daardoor zijn isolatiewaarde verliest. Een klimaatfolie is de meest veelzijdige folie op de markt, want deze folie heeft een dampregulerende functie. Dat betekent dat klimaatfolie zowel dampdoorlatend als dampremmend kan werken. Lees hieronder alles wat u moet weten over klimaatfolie!

Isolatiefolie

Een isolatiefolie voorkomt dat vocht of condens het isolatiemateriaal aantast. Het isolatiemateriaal blijft op die manier intact en verliest dus niets van zijn waarde. Jan de Isolatieman biedt u drie soorten folies: dampremmende foliedampopen folie en klimaatfolie. Niet elke folie is geschikt voor elke klus, want ze hebben allemaal verschillende functies. Bovendien dient u sommige folies met elkaar te combineren. Bij dakisolatie dient u namelijk een dampremmende folie aan de binnenkant en een dampopen folie aan de buitenkant van het isolatiemateriaal te plaatsen.

Klimaatfolie

Dampopen folie zorgt ervoor dat vocht wel naar buiten, maar niet naar binnen kan. Deze folie wordt daarom aan de buitenkant van de  constructie geplaatst. Een dampremmende folie zorgt er juist voor dat vocht vanuit de binnenkant niet de constructie in kan dringen en wordt daarom aan de binnenzijde geplaatst. Een klimaatfolie doet echter allebei: het houdt vocht tegen wanneer dat nodig is en laat de constructie op andere momenten ademen. Klimaatfolie plaatst u meestal aan de binnenkant van de isolatie van uw dak of muur.

Toepassing klimaatfolie

Wanneer er een dampremmende laag aan de buitenkant van uw woning zit, zoals bitumen of EPDM op het dak, kunt u geen dampremmende folie aan de binnenkant gebruiken. Wanneer u dat wel doet, sluit u het vocht in de constructie op. Het vocht kan vervolgens niet meer weg, waardoor er gemakkelijk vochtproblemen ontstaan. Een klimaatfolie lost dat op, want deze folie houdt het vocht tegen en laat de constructie ademen wanneer dat nodig is.

Hetzelfde geldt voor gespoten purschuim of een eerder aangebrachte dampremmende laag onder de dakbedekking: u kunt dan geen dampremmende folie meer gebruiken, maar wel een klimaatfolie. Klimaatfolies worden dan ook vaak gebruikt tijdens het isoleren van een plat dak vanuit de binnenzijde. Bevindt er zich een dampopen folie aan de buitenkant van de constructie? Dan kunt u wel gewoon een dampremmende folie gebruiken.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."