Jan hangt naar rechts

Dakisolatie

De overheid legt veel nadruk op duurzaam bouwen. Dakisolatie is daar een belangrijk onderdeel van: het houdt de temperatuur in huis constant en draagt daarom bij aan een duurzame én comfortabele woning. Maar wat is dakisolatie? En hoe pakt u dat aan? Er komt heel wat kijken bij het isoleren van uw dak. Hier vindt u daarom alle informatie die u nodig heeft voordat u begint met isoleren. Welk materiaal heeft u nodig? Wat is de beste isolatie voor uw dak? En wat kost dakisolatie? Wij helpen u van A tot Z!

Meer informatie Meer informatie

Platdakisolatie

Platdakisolatie

Een plat dak vraagt om ander isolatiemateriaal dan een schuin dak. Bovendien brengt u isolatie op een plat dak anders aan dan isolatie op een schuin dak. Daarbij is ook van belang of u het dak vanaf de binnen- of buitenzijde wilt isoleren. Gaat u een plat dak vanaf de binnenzijde isoleren? Dan creëert u een zogenaamd koud dak. Daarvoor zijn glaswol, steenwol, MW-35 en ecologische isolatie de beste opties. Let op: u dient deze materialen eventueel te combineren met een klimaatfolie.


Als u het plat dak vanaf de buitenzijde isoleert, kunt u kiezen voor een warm of omgekeerd dak. Een warm dak houdt in dat u isolatiemateriaal onder de dakbedekking plaatst, bovenop de dakconstructie. Daarvoor kunt u PIR, XPS of EPS gebruiken. Een omgekeerd dak houdt in dat u isolatiemateriaal óp de dakbedekking plaatst. Met een omgekeerd dak kiest u dus voor na-isolatie. U plaatst dan XPS op de bestaande dakbedekking.

Meer informatie Meer informatie
Schuindakisolatie

Schuindakisolatie

Een schuin dak isoleert u op een andere manier dan een plat dak. Een schuin dak wordt vaak vanaf de binnenzijde geïsoleerd. Dat is namelijk gemakkelijker én goedkoper dan isolatie vanaf de buitenzijde. Daarvoor zijn glaswol, steenwol, minerale wol en ecologische isolatie geschikte materialen. Deze materialen zijn flexibel en klemt u daarom gemakkelijk tussen het dakbeschot vast. Let op: u dient deze materialen wel te combineren met een dampremmende folie.


Heeft u erg weinig ruimte bij uw schuin dak? Dan is PIR de beste keuze. Wilt u isoleren én afwerken in slechts één handeling? Kies dan voor één van onze combiplaten, zoals PIR + Gips, PIR + OSB of PIR + Fermacell.

Meer informatie Meer informatie
Iemand brengt schuindakisolatie aan de binnenzijde aan
Jan De Isolatieman die leunt op een rol steenwol

Waarom zou ik mijn dak isoleren?

Uw dak isoleren kan erg ingrijpend zijn. U krijgt te maken met een flinke verbouwing en dient ook zelf geld te investeren. Toch levert dakisolatie uiteindelijk ook veel op. Wie zijn of haar woning wil isoleren, kan zelfs het beste starten met het dak. Dakisolatie is namelijk de meest winstgevende manier van verduurzamen. Zonder isolatie gaat er tot wel dertig procent van de warmte in huis verloren via het dak, waardoor u vaker de verwarming aanzet en uw energiekosten omhoog gaan. Geschikte dakisolatie voorkomt deze problemen. U ervaart meer wooncomfort, heeft lagere energiekosten en geen last van tocht in huis. Bovendien krijgt uw woning een beter energielabel als u het dak isoleert. Daardoor stijgt de waarde van uw woning en kunt u het gemakkelijker verkopen.

Schuindak helmaal geïsoleerd met glaswol aan de binnenzide
Pannendak nadat er isolatie is aangebracht
Kamer met nieuwe voorzetwanden waarin al de nieuwe isolatie zit
dakisolatie-knauf aangebracht op een schuindak aan de binnenzijde
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.