Jan kijk naar rechts

Reflectiefolie

Vloerverwarming in uw woning? Dan plaatst u daar eerst een isolerend materiaal onder, zoals aluminium reflectiefolie. Deze folie fungeert als een sterke thermische laag, is ongevoelig voor vocht en biedt goede contactgeluidsisolatie. Bovendien is aluminium reflectiefolie met de juiste accessoires eenvoudig te bevestigen. Bij Jan de Isolatieman vindt u alles wat u nodig heeft!

Filter

Isolatie producten

Producten 1 -24 van 1
Alu schuimfolie 2mm reflectiefolie met flap 1x25m¹ (=25 m²)

• Reflecterende folie
• Onder vloerverwarming
• Dikte: 2 mm
• Overlap

Filters
Prijs
43
tot
44
Toon resultaten (1)

Reflectiefolie voor vloerverwarming met draadmatten

We kiezen steeds vaker voor vloerverwarming in huis. In de woonkamer, bijvoorbeeld, maar ook in de slaap- en badkamer. Logisch, want een warme vloer voelt heerlijk aan als u op blote voeten of sokken door het huis loopt. Krijgt u ook vloerverwarming in uw nieuwe of verbouwde woning? Dan dient u daar tijdens het isoleren van de vloer al rekening mee te houden. Vloerverwarming wordt namelijk voor het storten of leggen van de ondervloer geplaatst, vaak in combinatie met een draadmattensysteem en aluminium reflectiefolie. Meer weten? Hieronder leest u alles over het gebruik van aluminium folie bij het plaatsen van vloerverwarming!

Vloerverwarming plaatsen

Vloerverwarming ligt onder de ondervloer van uw woning en wordt dus nog voor het storten van beton geplaatst. Er word eerst een dampremmende folie op de ondergrond gelegd, zodat grondwater niet naar boven kan komen. Vervolgens wordt daar isolatiemateriaal op geplaatst, met daarbovenop draadmatten en de verwarmingsbuizen. Tot slot wordt het beton rechtstreeks op de vloerverwarming gestort, omdat beton een uitstekende warmtegeleider is.

Isolatiemateriaal aanbrengen

Isolatiemateriaal wordt dus nog voor de vloerverwarming geplaatst. Logisch, want als het materiaal óp de verwarming zou liggen, zou alle warmte worden tegengehouden. In het ideale geval wordt gekozen voor een thermisch en akoestisch isolerend materiaal, zoals steenwol. Vaak is dat echter niet mogelijk, omdat die isolatiematerialen relatief dik zijn en de constructie dan te hoog wordt. In dat geval kunt u beter een aluminium reflectiefolie onder de draadmatten met vloerverwarming aanbrengen.

Aluminium folie heeft sterke reflecterende eigenschappen, wat betekent dat de folie als een thermisch isolerende laag fungeert. Daarnaast is aluminium reflectiefolie ongevoelig voor vocht en schimmel en is het eenvoudig te plaatsen. Tot slot biedt aluminium folie goede contactgeluidisolatie.

Aluminium reflectiefolie verwerken

Aluminium reflectiefolie laat zich relatief gemakkelijk plaatsen. Ten eerste zorgt u voor een schone en droge ondervloer. Vervolgens snijdt u met een isolatiemes de reflectiefolie op maat. Tot slot maakt u de folie aan de randen goed vast met een aluminium tape, zodat de er geen lucht bij kan. Het enige waar u op dient te letten is dat de gemetalliseerde PET-film van de folie aan de bovenkant van de constructie zit. Heeft u nog vragen over het verwerken van de reflectiefolie? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.