Jan De Isolatieman - Glaswol met spijkerflens

Glaswol met spijkerflens

Zelf een voorzetwand of de binnenkant van een hellend dak isoleren? Dan is glaswol met spijkerflens een slimme keuze! Deze glaswolrollen zijn voorzien van een spijkerflens, waardoor u het materiaal eenvoudig kunt vastnieten aan een houten balklaag. Extra fijn: deze glaswol op rol is relatief goedkoop en gemakkelijk op maat te snijden. Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment!

Filter

Isoleren met glaswol met spijkerflens

Wanneer u snel en voordelig wilt isoleren, is glaswol met spijkerflens van URSA wellicht wat voor u. Deze veerkrachtige glaswol op rol is relatief goedkoop en voorzien van een spijkerflens, waardoor u het materiaal eenvoudig kunt vastnieten aan de constructie. U kunt deze glaswol dus gemakkelijk zelf plaatsen, waardoor u nog meer kosten bespaart. Lees hieronder alles over de voordelen en en toepassing van glaswol met spijkerflens!

Glaswol is een populair isolatiemateriaal en geschikt voor verschillende isolatiedoeleinden. Glaswol wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven aangevuld met zuiver zand en heeft daardoor een zachte en flexibele structuur. U kunt glaswol daarom eenvoudig zelf op maat snijden, waardoor u lastige hoeken alsnog goed kunt bereiken. Glaswol is beschikbaar op platen en op rollen. Platen zijn steviger, maar ook duurder dan glaswolrollen. De URSA glaswol met spijkerflens is een glaswol op rol.

 

Soorten glaswol met spijkerflens

Bij Jan de Isolatieman hebben we meerdere soorten glaswol met spijkerflens. Deze producten verschillen in RD-waarde en dus in hoe goed ze de warmte vasthouden. Hoe hoger de RD-waarde, hoe beter de warmte-isolatie. De glaswol met spijkerflens is beschikbaar in verschillende afmetingen. Zit de juiste afmeting voor uw project er niet bij? Dan kunt u dankzij de flexibele structuur het materiaal eenvoudig zelf op maat snijden, bijvoorbeeld met een isolatiemes.

 

Toepassing

URSA glaswol met spijkerflens wordt veel gebruikt voor het isoleren van hellende daken vanaf de binnenkant en voor het isoleren van voorzetwanden. De glaswolrollen hebben spijkerflenzen van vier centimeter aan de zijkant, waardoor u het materiaal eenvoudig aan een houten balklaag kunt nieten. De URSA glaswolrollen hebben een aluminium laag, die u altijd aan de warme kant van de constructie moet plaatsen. Op die manier dient deze laag als wind- en dampscherm. De naden kunt u afplakken met Aluminium tape, zodat u een dampremmende laag creëert en dus een hogere isolatiewaarde bereikt.

Terug naar boven