Jan kijk naar rechts

Knauf Brio vloerelementen

Een stevige en vlakke ondergrond voor uw afwerkvloer creëren? Kies dan voor Knauf Brio vloerelementen! Deze panelen zijn hard, maar licht van gewicht. Ideaal voor thuis, maar ook voor kantoor- en verkoopruimtes. U kunt deze vloerelementen zelfs in de badkamer verwerken! Bij Jan de Isolatieman vindt u diverse Knauf Brio panelen, aangevuld met steenwol of houtvezel.

Filter

Stevige ondervloer met Knauf Brio!

Op zoek naar de perfecte ondervloer voor onder andere laminaat, parket of pvc? Ontdek de nieuwe Knauf Brio vloerelementen! De Brio panelen zijn vervaardigd uit cellulosevezels en gips, waardoor ze stevig, maar toch licht van gewicht zijn. Deze vloerelementen bestaan bovendien uit één plaat en zijn daarom zeer geschikt voor frezen. Lees hieronder meer over de Knauf Brio vloerelementen!

Eigenschappen Knauf Brio

Knauf Brio vloerelementen zijn stevig, licht en relatief dun. U kunt deze elementen daarom op vrijwel alle ondergronden verwerken. Thuis, maar ook op kantoor- en verkoopruimtes. De Knauf Brio panelen zijn zelfs geschikt voor badkamers.

Deze vloerelementen hebben een zeer hoge oppervlaktehardheid. De panelen zijn daarom bestand tegen zware, mechanische belastingen en erg vormvast. De Knauf Brio vloerelementen zullen dus niet kromtrekken of gaan schotelen.

Geschikt voor vloerverwarming

De Knauf Brio vloerelementen bestaan uit één plaat. Nauwkeurige uitfreezing van de overlappingslip is daarom heel gemakkelijk, waardoor twee elementen zeer strak op elkaar aangesloten kunnen worden. Het gipsvezelmateriaal is bovendien een goede warmtegeleider, dus sommige Knauf Brio vloerelementen zijn heel geschikt voor vloerverwarming.

Type vloerelementen

Bij Jan de Isolatieman vindt u diverse Knauf Brio panelen. Alle panelen bestaan uit een basis van gipsvezel, aangevuld met bijvoorbeeld steenwol of houtvezel. Bent u op zoek naar vloerelementen die ook een geluiddempende werking hebben? Dan zijn de elementen met houtvezel een uitstekende keuze. Houtvezel heeft sterke akoestische eigenschappen en is daarom heel geschikt als geluidsisolatie. De 23+10 houtvezelplaat is daarnaast geschikt voor vloerverwarming.

Knauf Brio panelen verwerken

Met de juiste hulpmiddelen laten de Knauf Brio vloerelementen zich vrij eenvoudig verwerken. U plaatst eerst randstroken tegen de muur, om geluidsoverdracht via de wanden te voorkomen. Vervolgens plaatst u de panelen in een slepend verband, waarbij u speciale Knauf Brio lijm aanbrengt op de overlap. Tot slot schroeft u de vloerelementen vast met de Knauf Brio schroeven.

De vloerelementen hebben geen lange droogtijd. Zodra de lijm is uitgehard, zijn de platen beloopbaar en kunt u de vloer gaan afwerken. Meer weten over het verwerken van Knauf Brio vloerelementen? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.