Jan kijk naar rechts

Ecologische isolatie

Wie zo duurzaam mogelijk wil isoleren, kiest het beste voor ecologische isolatie. Bij Jan de Isolatieman vindt u een breed assortiment, zoals Pavatextil katoenisolatie, Pavacoustic+ en houtvezelplaten. Katoenisolatie wordt gemaakt van gerecyclede jeans en is daarom bijzonder duurzaam. De constructie kunt u daarnaast afwerken van houtvezelplaten: plaatmateriaal dat is gemaakt van resten uit de houtindustrie. Op zoek naar natuurlijke geluidsisolatie? Dan is Pavacoustic de juiste keuze!

Filter

Natuurlijke isolatie

Als u op zoek bent naar een duurzame manier van isoleren, is natuurlijk (of ecologische) isolatie een uitstekende keuze. Ecologische isolatie wordt gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals gerecyclede spijkerbroeken of houtresten. Duurzaam én rendabel, want veel ecologische isolatie heeft zowel sterke akoestische als thermische eigenschappen. Op die manier draagt u uw steentje bij aan het milieu en profiteert u toch van optimaal wooncomfort. Lees hieronder meer over onze ecologische isolatiematerialen!

Voordelen ecologische isolatie

Ecologische isolatie heeft uiteraard één belangrijk voordeel ten opzichte van vergelijkbare materialen: het is duurzaam en heeft geen schadelijke invloed op het milieu. Daarnaast levert u niets aan wooncomfort in, want de isolatiewaarde van bijvoorbeeld Pavatextil katoenisolatie is vrijwel gelijk aan die van glas- en steenwol. Ook voor ecologische geluidsisolatie kunt u bij ons terecht: Pavacoustic beschikt over zeer sterke akoestische eigenschappen.

Naast het milieuvriendelijke karakter, heeft ecologische isolatie nog andere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld glas- en steenwol. Bij de verwerking van deze wolsoorten komen namelijk irriterende vezels vrij, waardoor u altijd beschermende kleding dient te dragen. Dat is bij natuurlijke isolatie niet het geval. Katoenisolatie en andere natuurlijke materialen jeuken niet, waardoor ze een stuk prettiger zijn om mee te werken. Daar staat wel tegenover dat ecologische isolatie ook wat duurder is dan glas- en steenwol.

Het aanbod ecologische isolatie

Pavatextil katoenisolatie wordt gemaakt van gerecyclede jeans en is daarom bijzonder duurzaam. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor de isolatie van voorzetwanden, scheidingswanden en de binnenzijde van schuine daken. Katoenisolatie is namelijk heel flexibel en laat zich daarom gemakkelijk vastklemmen in de constructie, bijvoorbeeld tussen het dakbeschot of de houten staanders van een voorzetwand. Dankzij deze flexibiliteit kunt Pavatextil ook heel gemakkelijk op maat snijden, bijvoorbeeld met een isolatiemes.

Bekijk katoenisolatie

Houtvezelisolatie wordt gemaakt van resten uit de houtindustrie en is daarom bijzonder duurzaam. Grote houtsnippers worden samengeperst tot een sterke plaat, die u kunt gebruiken om het dak, de muren of de vloer te isoleren. U kunt kiezen voor een standaard houtvezelplaat of voor een plaat die is verlijmd met PIR, OSB of gips. Met verlijmde houtvezelplaten kunt u de constructie in één keer isoleren en afwerken, wat u veel tijd en moeite bespaart.

Bekijk houtvezelisolatie

Pavacoustic is een ecologische geluidsisolatieplaat, gemaakt van houtvezels. Deze plaat heeft een zeer hoge druksterkte en is daarom geschikt voor vloeren, wanden, daken en plafonds. Bij ons heeft u keuze uit diverse platen, zoals een Pavacoustic plaat verlijmd met gips, Fermacell of OSB. Weten welke verlijmde Pavacoustic plaat het meest geschikt is voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Bekijk Pavacoustic+ platen

Ecologische isolatie kopen

Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment natuurlijke isolatie, in diverse diktes en dus met verschillende isolatiewaardes. Als u meer wilt weten over het verwerken van ecologische isolatie, raden we u aan om bij het klusadvies te kijken. Katoenisolatie wordt bijvoorbeeld op dezelfde manier verwerkt als glas- en steenwol, waarvan u uitgebreide stappenplannen vindt in ons klusadvies. Verlijmde ecologische isolatie bestellen? Houd er dan rekening mee dat wij de platen zelf verlijmen, waardoor de levertijd iets langer is dan u van ons gewend bent.

Terug naar boven