Het isoleren van muren in bestaande en nieuwe woningen is een manier van isoleren welke na dakisolatie de belangrijkste methode is. Dit komt omdat het een goede investering in de woning is. Muurisolatie zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat. Bij een woning zonder isolatie kan er wel 20% van de energie verloren gaan door de muren. Zonder isolatie zijn ook de temperatuurschommelingen groter en de energiekosten zijn hoger. Het isoleren van een muur is een goede manier om het wooncomfort te verhogen en de maandelijkse kosten omlaag te brengen.

Voorzetwand isolatie

Voorzetwand isolatie is een goede methode als u vanwege het aangezicht van het huis, de kosten of technische redenen niet aan de buitenkant kan/wil isoleren. Met een voorzetwand heeft u minder last van temperatuurschommelingen en gaat er minder warmte verloren. Dit merkt u direct in uw portemonnee doordat de energierekening zal gaan dalen. Een bijkomend voordeel van voorzetwand isolatie is dat u de leidingen en andere oneffenheden weg kunt werken. De voorzetwand kunt u afwerken met gipsplaten of met hout. Voorzetwand isolatie maakt uw woning echter wel kleiner doordat het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de woning geplaatst wordt. Afhankelijk van de isolatiesoort en dikte gaat er meer of minder ruimte verloren.

Spouwmuurisolatie

Bij nieuwbouw of uitbreiding van uw woning is spouwmuurisolatie de standaardmethode. Tegen de binnenmuur worden isolatieplaten bevestigd voordat de buitenmuur wordt gemetseld. Bij bestaande woningen is het in veel gevallen ook mogelijk om de ruimte tussen de bestaande muren op te vullen met isolatiemateriaal. Zeker bij woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn, is spouwmuurisolatie een populaire manier om de woning beter te isoleren. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor ontstaat er een aangename en constante temperatuur in de woning.

Scheidingswand isolatie

Scheidingswand isolatie heeft een aantal voordelen in woningen, kantoren of bedrijfsruimtes. Het eerste voordeel is natuurlijk dat het akoestisch beter geïsoleerd is waardoor je minder last hebt van het geluid uit de ruimte ernaast. Daarnaast gaat er ook minder warmte verloren uit de ruimte waar je je bevindt naar de ruimte daarnaast.

Deskundig advies

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke methode van muurisolatie nu het beste werkt in uw situatie. Jan de Isolatieman denkt met u mee en geeft u deskundig advies van de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Subsidie op muurisolatie

Muurisolatie kan interessant zijn voor uw portemonnee omdat een goed geïsoleerde woning de energierekening omlaag brengt. Momenteel kan het extra interessant. De overheid verstrekt namelijk subsidie op isolatie. Jan de Isolatieman heeft alle zaken omtrent deze subsidieregeling voor u op een rijtje gezet.