Jan kijk naar rechts

Metal Stud profielen

Een stevig rachelwerk maken? Dat doet u met Metal Stud profielen. Bij Jan de Isolatieman vindt u Metal Stud profielen in diverse afmetingen. Gebruikt u het rachelwerk voor een verlaagd plafond? Dan koopt u hier ook alle bevestigingsmaterialen! Uiteraard altijd scherp geprijsd én snel geleverd!

Filter

Een rachelwerk met Metal Stud profielen

Snel een stevig rachelwerk maken? Dan kunt u het beste voor Metal Stud profielen kiezen. Deze stalen profielen zijn gemakkelijker te monteren dan houten profielen én verzekeren u van een recht geraamte. Hout werkt, waardoor het geraamte uiteindelijk kan krimpen of uitzetten. Meer weten? Hieronder leest u alles over onze Metal Stud profielen!

Isoleren met Metal Stud profielen

U gebruikt Metal Stud profielen bij het isoleren van voorzetwanden, scheidingswanden en plafonds. Daarvoor maakt u namelijk een rachelwerk, dat u opvult met isolatiemateriaal. U heeft bij ons keuze uit U- en C-profielen. Voor voorzetwanden en scheidingswanden gebruikt u beide profielen. U schuift ze dan in elkaar, met het U-profiel als ligger en het C-profiel als staander. Voor plafonds gebruikt u alleen U-profielen, die u combineert met geschikt bevestigingsmateriaal.

Metal Stud profielen maten

Metal Stud profielen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. De 50-profielen hebben een breedte van 50 millimeter, de 75-profielen van 75 millimeter en de 27-profielen van 27 millimeter. Het is belangrijk dat u de juiste profielen met elkaar combineert. Gebruikt u bijvoorbeeld een C50-profiel, dan heeft u ook een U50-profiel nodig. Alhoewel de afmetingen van de Metal Stud profielen verschillen, houdt u wel altijd een hartafstand van 60 centimeter aan.

Metal Stud profielen bevestigen

Voor voorzetwanden en scheidingswanden gebruikt u beide profielen, maar heeft u geen extra bevestigingsmateriaal nodig. Voor plafonds gebruikt u alleen U-profielen, maar heeft u wel bevestigingsmateriaal nodig. Ten eerste gebruikt u koppelstukken om de profielen te verlengen. Ten tweede gebruikt u kruisverbinders om het bovenste profiel aan het onderste profiel vast te maken. Tot slot gebruikt u hangers om het rachelwerk aan het plafond te bevestigen.

Gaat u een verlaagd plafond maken? Dan kunt u kiezen tussen Bovenhangers of Directhangers, afhankelijk van hoeveel ruimte u tussen het oude en nieuwe plafond wilt creëren. Directhangers zijn gemakkelijker te monteren, maar niet in hoogte verstelbaar. Deze zijn daarom geschikt voor verlaagde plafonds die niet zo diep hoeven te zijn. Bovenhangers zijn moeilijker te installeren, maar wel in hoogte verstelbaar. Deze zijn daarom geschikt voor verlaagde plafonds waar meer ruimte tussen moet zitten.

Metal Stud profielen vullen en afwerken

We raden u aan om het rachelwerk te vullen met flexibel isolatiemateriaal, zoals glaswol en steenwol. Deze isolatiematerialen zijn zacht en laten zich daarom gemakkelijk vastklemmen in de profielen. Daarnaast bieden deze materialen niet alleen warmte-, maar ook geluidsisolatie. Let wel op de dikte van het materiaal: als u kiest voor een plaat van 50 millimeter dik, heeft u ook profielen van minimaal 50 millimeter breed nodig.

Terug naar boven