Jan kijk naar rechts

Metal Stud profielen

Een stevig rachelwerk maken? Dat doet u met Metal Stud profielen. Bij Jan de Isolatieman vindt u Metal Stud profielen in diverse afmetingen. Gebruikt u het rachelwerk voor een verlaagd plafond? Ook dan koopt u bij ons alle benodigde bevestigingsmaterialen! Uiteraard altijd scherp geprijsd én snel geleverd!

Filter

Metal Stud

Snel en eenvoudig een stevig rachelwerk maken? Dan kunt u voor Metal Stud profielen kiezen. Meer weten? Hieronder leest u alles over Metal Stud profielen!

Toepassingen voor Metal Stud profielen

Scheidingswanden binnenshuis

Metal Stud is ideaal voor het opzetten van scheidingswanden in woningen. Ze bieden een stevige basis voor gipsplaten en andere afwerkingsmaterialen. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om elektriciteit en isolatie gemakkelijk te integreren.

Voorzetwanden

Een voorzetwand is een wand die voor een bestaande muur wordt geplaatst, vaak om isolatie toe te voegen of om een beschadigde muur te verbergen. Metal Stud profielen zorgen voor een stabiele basis die gemakkelijk te installeren is en die de mogelijkheid biedt om extra functionaliteiten, zoals geluidsisolatie, te integreren.

Plafondsystemen

Metal Stud profielen worden niet alleen gebruikt voor wanden, ze zijn ook geschikt voor het creëren van verlaagde plafonds. Plafondtegels, gipsplaten en andere materialen kunnen er namelijk perfect op worden bevestigd.

Muren en scheidingswanden in kantoorpanden

In kantooromgevingen zijn Metal Stud profielen de perfecte oplossing voor het creëren van individuele werk- of vergaderruimtes. Ze zijn zowel robuust als makkelijk aanpasbaar, waardoor ze kunnen voldoen aan de regelmatig veranderende behoeften van kantoortuinen.

Verschillende soorten Metal Stud profielen

metalstud-c

C-profielen

C-profielen, ook wel 'staanders' genoemd, zijn de verticale profielen in een wandconstructie. De naam komt van de C-vormige dwarsdoorsnede. C-profielen worden bevestigd tussen U-profielen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de benodigde wandhoogte en het gewicht van de afwerking.

Metal Stud profiel U

U-profiel

U-profielen, ook wel 'liggers' genoemd, zijn de horizontale profielen die de boven en onderkant van een wandconstructie vormen. Ze bieden een soort kanaal waarin de C-profielen geplaatst en bevestigd kunnen worden. Door de vorm geven ze stabiliteit aan de staanders en verdelen ze de last.

Specifieke profielen voor plafonds

Voor plafondtoepassingen bieden zijn er speciale Metal Stud profielen voor plafonds. Deze profielen zijn ontworpen om het gewicht van plafondafwerkingsmaterialen te kunnen dragen.

Metal Stud profielen in verschillende maten

De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De 50-profielen hebben een breedte van 50 millimeter, de 75-profielen van 75 millimeter en de 27-profielen van 27 millimeter. Het is belangrijk dat u de juiste profielen met elkaar combineert. Gebruikt u bijvoorbeeld een C50-profiel, dan heeft u ook een U50-profiel nodig. Alhoewel de afmetingen van de profielen verschillen, houdt u wel altijd een hartafstand van 60 centimeter aan.

Metal Stud bevestigen

Voor voorzetwanden en scheidingswanden gebruikt u beide profielen, maar heeft u geen extra bevestigingsmateriaal nodig. Voor plafonds gebruikt u alleen U-profielen, maar heeft u wel bevestigingsmateriaal nodig. Ten eerste gebruikt u koppelstukken om de profielen te verlengen. Ten tweede gebruikt u kruisverbinders om het bovenste profiel aan het onderste profiel vast te maken. Tot slot gebruikt u hangers om het rachelwerk aan het plafond te bevestigen.

Gaat u een verlaagd plafond maken?

Dan kunt u kiezen tussen bovenhangers of directhangers, afhankelijk van hoeveel ruimte u tussen het oude en nieuwe plafond wilt creëren. Directhangers zijn gemakkelijker te monteren, maar niet in hoogte verstelbaar. Deze zijn daarom geschikt voor verlaagde plafonds die niet zo diep hoeven te zijn. Bovenhangers zijn moeilijker te installeren, maar wel in hoogte verstelbaar. Deze zijn daarom geschikt voor verlaagde plafonds waar meer ruimte tussen moet zitten.

Metalstud met een C-profiel voor een wand

Isoleren met Metal Stud profielen

U gebruikt Metal Stud profielen bij het isoleren van voorzetwanden, scheidingswanden en plafonds. Daarvoor maakt u namelijk een rachelwerk, dat u opvult met isolatiemateriaal. U heeft bij ons keuze uit U- en C-profielen. Voor voorzetwanden en scheidingswanden gebruikt u beide profielen. U schuift ze dan in elkaar, met het U-profiel als ligger en het C-profiel als staander. Voor plafonds gebruikt u alleen U-profielen, die u combineert met geschikt bevestigingsmateriaal.

We raden u aan om het rachelwerk te vullen met flexibel isolatiemateriaal, zoals glaswol en steenwol. Deze isolatiematerialen zijn zacht en laten zich daarom gemakkelijk vastklemmen in de profielen. Daarnaast bieden deze materialen niet alleen warmte-, maar ook geluidsisolatie. Let wel op de dikte van het materiaal: als u kiest voor een plaat van 50 millimeter dik, heeft u ook profielen van minimaal 50 millimeter breed nodig.

metal stud wand

Welke accessoires hebt u nodig?

Als u zelf aan de slag wilt gaan met Metal Stud profielen, is het belangrijk dat u over de juiste bevestigingsmaterialen beschikt.

Directhangers worden gebruikt om de profielen aan een bestaande structuur te hangen, vaak in plafondtoepassingen. Ze zorgen voor een veilige bevestiging en dragen bij aan de stabiliteit van het hele systeem.
Kruisverbinders zijn gemaakt om twee profielen in een kruisvorm te verbinden. Ze bieden extra ondersteuning en stabiliteit.
Nonius pennen en onderhangers zijn specifiek ontworpen om te helpen bij het ophangen van plafonds. Ze zorgen ervoor dat de profielen op de gewenste hoogte hangen.
Bovenhangers worden gebruikt in combinatie met U-profielen aan de bovenkant van een wandconstructie.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."