Scheidingswand isolatie

Scheidingswand

Muurisolatie heeft veel invloed op uw wooncomfort en energiekosten. Wanneer uw muren niet zijn geïsoleerd, is het kouder in huis en heeft u meer kans op geluidsoverlast. U dient daarom alle muren van geschikte isolatie te voorzien, dus ook uw scheidingswanden. U kunt een scheidingswand op verschillende manieren en met verschillende materialen isoleren. Lees hieronder alles wat u moet weten over scheidingswandisolatie voordat u een keuze maakt

Muurisolatie

Waar dak- en vloerisolatie voornamelijk zijn bedoeld om warmte binnen te houden, heeft muurisolatie nog een ander belangrijk doel. Muurisolatie heeft namelijk ook een geluiddempende werking, waardoor u minder kans heeft op geluidsoverlast. Daarnaast zorgt muurisolatie voor een betere akoestiek in de ruimte, zodat u geen last heeft van galm.

Muurisolatie is van belang bij alle muren in uw huis, maar qua geluiddempende werking voornamelijk bij scheidingswanden. Wanneer u bepaalde kamers in huis van elkaar splitst met een scheidingswand, wilt u natuurlijk ook dat het geluid wordt gesplitst. Dat kan alleen door uw scheidingswanden van isolatiemateriaal met geluidswerende eigenschappen te voorzien.

Scheidingswand isoleren

Een scheidingswand bestaat uit een raamwerk met holtes. Wanneer u kiest voor flexibel isolatiemateriaal, kunt u dit vrij eenvoudig in die holtes plaatsen. Voor de isolatie van uw scheidingswand kunt u daarom het beste kiezen voor een wolsoort, want deze materialen hebben een soepele en zachte structuur. Isolatie van wol laat zich gemakkelijk op maat snijden, waardoor u goed alle hoeken en gaten van uw scheidingswand kunt bedekken.

Isolatiematerialen

Jan de Isolatieman biedt u verschillende wolsoorten die geschikt zijn voor de isolatie van scheidingswanden:

Glaswol
Glaswol is een flexibel, brandveilig en bijzonder milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Glaswol heeft daarnaast een hoge isolatiewaarde en is relatief goedkoop, maar heeft niet zo’n sterke geluidswerende eigenschappen als andere wolsoorten. Glaswol is daarom de beste keuze als u uw scheidingswand vooral voordelig wilt isoleren en geluidsisolatie minder belangrijk vindt.

Steenwol
Steenwol lijkt veel op glaswol, maar heeft sterkere akoestische eigenschappen. Deze wolsoort is daarom een goede keuze als u veel waarde hecht aan geluidsisolatie. Steenwol is ook flexibel, maar wel wat zwaarder dan glaswol en daarom iets moeilijker te plaatsen bij uw scheidingswand.

MW-35
MW-35, of minerale wol, zit qua eigenschappen tussen glaswol en steenwol in. Deze flexibele wolsoort is net zo stevig als steenwol en net zo gebruiksvriendelijk als glaswol. Bovendien is MW-35 ook zeer geschikt als geluidsisolatie, want het heeft bijna net zo’n sterke geluiddempende werking als steenwol. Minerale wol is wel wat duurder dan steenwol en glaswol.

Advies of meer informatie over dak- muur of vloerisolatie?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u graag advies over het isoleren van uw dak, muur of vloer? De specialisten van Jandeisolatieman.nl staan u graag te woord. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder bij het maken van de juiste keuze isolatiemateriaal.

Jan de Isolatieman

betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal

Populaire Producten

 1. B-Keus
  XPS-40mm-swisspor
  XPS B-keus 1250x600x30mm Rd:0.90 14PL/PAK (=10,50)
  • Rd-waarde: 0,90
  • Materiaaldikte: 30 mm
  • Afmeting: 1250x600 mm
  • Afwerking: Recht 
  € 3,71
  p/m2
 2. B-Keus
  XPS-40mm-swisspor
  XPS B-keus 1250x600x40mm T&G Rd:1.20 10pl/pak (=7,50 m²)
  • Rd-waarde: 1,20
  • Materiaaldikte: 40 mm
  • Afmeting: 1250x600 mm
  • Afwerking: Tand en Groef 
  € 4,84
  p/m2
 3. OPRUIMING!!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 60 mm RD 2,70 (=0,72m2)
  OPRUIMING!!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 60 mm RD 2,70 (=0,72m2)
  • RD-waarde 2,70
  • Materiaaldikte: 60 mm
  • Afmeting: 600x1200 mm 
  • Tand en Groef
  V.a.
  € 16,06
  p/m2
 4. Rock4All Steenwolplaat 1200x600x120mm Rd:3.40 4pl/pak (=2,88 m²)
  Rock4All Steenwolplaat 1200x600x120mm Rd:3.40 4pl/pak (=2,88 m²)
  • Rd-waarde: 3.40
  • Dikte : 120mm
  • Stuks : 4 platen per pak
  V.a.
  € 10,89
  p/m2

Onze Merken