Jan kijk naar rechts

Vloerelementen van Fermacell

Fermacell vloerelementen vormen de perfecte ondervloer voor uw houten of betonnen vloer. Ze hebben een geluiddempende werking, zijn brandvertragend en u kunt de houten vloer direct op de vloerelementen leggen. Jan de Isolatieman biedt u daarom een uitgebreid assortiment Fermacell vloerelementen, met de scherpste prijzen van Nederland. Accessoires voor de afwerking nodig? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres!

Filter

Isoleren met Fermacell vloerelementen

Geschikt isolatiemateriaal verhoogt uw wooncomfort. Niet alleen doordat isolatie zorgt voor een constante temperatuur in huis, maar ook zeker doordat sommige materialen een geluiddempende werking hebben. Fermacell vloerelementen zijn daar een goed voorbeeld van: deze elementen bieden uitstekende geluidsisolatie en vormen daarmee de perfecte ondervloer voor een houten of betonvloer. Lees hieronder alles wat u moet weten over Fermacell vloerplaten!

Isoleren met vloerelementen

Vloerisolatie heeft veel invloed op uw wooncomfort: het zorgt ervoor dat kou en vocht niet vanuit de kruipruimte naar boven trekken en houdt de temperatuur in huis daarmee constant. Bovendien hebben sommige materialen niet alleen thermische, maar ook akoestische eigenschappen. Deze materialen, zoals Fermacell vloerelementen, bieden ook geluidsisolatie. Wanneer u Fermacell vloerelementen bijvoorbeeld gebruikt als ondervloer voor uw houten vloer, heeft u veel minder last van krakende planken.

Voordelen Fermacell

Fermacell wordt steeds vaker als vloer gebruikt. Niet gek, want deze elementen bieden een hoop voordelen en dragen veel bij aan het comfort van uw woning. Fermacell vloerplaten hebben ten eerste een geluiddempende werking, waardoor u veel geluidsoverlast in uw woning voorkomt. Daarnaast werken ze egaliserend, wat betekent dat ze de perfecte ondervloer voor uw houten vloer vormen. Een laatste voordeel is dat Fermacell vloerelementen brandvertragend werken, waardoor ze veel bijdragen aan de veiligheid van uw woning. Een nadeel van deze elementen is de relatief lage isolatiewaarde. Wanneer u Fermacell als ondervloer kiest, is het dan ook verstandig om het plafond van uw kruipruimte alsnog te isoleren.

Soorten Fermacell vloerelementen

Jan de Isolatieman biedt u diverse Fermacell vloerelementen, die elk hun eigen voordelen hebben. De 2E32 is bijvoorbeeld verlijmd met steenwol, waardoor deze plaat extra geluidsdemping biedt. De 2E22 is daarnaast geschikt om in te frezen, wat betekent dat u met deze plaat heel gemakkelijk vloerverwarming onder uw vloer kunt leggen. De Fermacell vloerelementen zijn geschikt voor houten vloeren, betonvloeren, een vloer met houten balklaag of een vloer met stalen profielen.

Vloerelementen plaatsen

Fermacell vloerelementen zijn relatief dun en licht van gewicht, waardoor u ze gemakkelijk kunt hanteren en verwerken in uw vloer. U dient de vloerplaten daarbij wel een bepaalde manier te plaatsen:

  1. Controleer eerst of de ondervloer vlak is. Wanneer dat niet het geval is, lost u dat eenvoudig met egaline op.
  2. De vloerelementen dempen het geluid van de vloer, maar geluidsoverdracht kan alsnog via de muren plaatsvinden. Plaats daarom randstroken tegen de randen van de wanden.
  3. Plaats de Fermacell vloerelementen in slepend verband. Breng eerst lijm aan op de overlap en schroef de platen daarna vast met speciale schroeven.

Uiteraard vindt u alles wat u nodig heeft voor het plaatsen van de vloerelementen in ons assortiment. Heeft u nog vragen over Fermacell vloerelementen? Neem dan gerust contact op met één van onze experts. Wij voorzien u graag van deskundig en onafhankelijk advies!

Terug naar boven