Jan kijk naar rechts

PIR spouwplaten

PIR spouwplaten zijn relatief dun en hebben toch een hoge isolatiewaarde. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat u de platen voor verschillende klussen kunt inzetten, zoals de isolatie van spouwmuren, platte daken en betonvloeren. Op zoek naar betrouwbare én scherp geprijsde PIR spouwisolatie? Dan bent u bij Jan de Isolatieman aan het juiste adres!

Filter

Isoleren met PIR spouwplaten

PIR is een veelzijdig en populair isolatiemateriaal. Jan de Isolatieman biedt u daarom een uitgebreid assortiment PIR-isolatie, waaronder PIR spouwplaten. Deze platen zijn geschikt voor allerlei projecten en bieden een hoop voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. PIR spouwplaten zijn bijvoorbeeld erg licht van gewicht en daarom fijn om mee te werken. Lees hieronder meer over de andere voordelen en hoe u PIR spouwplaten kunt verwerken!

Voordelen PIR-spouwisolatie

PIR-platen worden gemaakt van hard schuimstof en lijken qua structuur veel op PUR. PIR is echter een stuk brandveiliger dan PUR, omdat er bij verhitting minder schadelijke rookgassen vrijkomen. PIR heeft daarnaast zeer sterke thermische eigenschappen, wat betekent dat u met relatief weinig materiaal al snel een hoge isolatiewaarde bereikt. PIR spouwplaten zijn daarom erg licht van gewicht, waardoor u ze gemakkelijk op maat snijdt en in de constructie kunt verwerken.

Bovendien zijn PIR spouwplaten voorzien van een tweezijdige aluminiumcachering, waardoor de platen dampdicht zijn en dus geen vocht opnemen. Dat betekent dat de PIR spouwplaten na verwerking droog blijven en de hoge isolatiewaarde jarenlang intact blijft.

Isoleren met PIR spouwplaten

PIR spouwplaten zijn relatief dun en hebben toch een hoge isolatiewaarde. Deze eigenschappen maken de platen geschikt voor verschillende isolatieklussen. De spouwplaten worden bijvoorbeeld veel gebruikt bij het isoleren van een spouwmuur, omdat u met het dunne materiaal eenvoudig een slanke muur kunt creëren. PIR spouwplaten worden daarnaast veel gebruikt bij het isoleren van daken en betonvloeren. De platen zijn namelijk relatief drukvast, waardoor ze de last van een betonvloer goed kunnen dragen.

Het plaatsen van PIR spouwplaten

PIR spouwplaten hebben een tand-groefverbinding, zodat de spouwplaten goed op elkaar aansluiten tijdens het verwerken. Op die manier ontstaan er geen koudebruggen en behaalt u optimaal rendement uit uw isolatie. De spouwplaten worden bevestigd met spouwankers en met aluminiumtape afgewerkt. Als laatste gebruikt u PUR-schuim om overige grove naden en kieren te dichten. Verder dient u per isolatieklus met een aantal zaken rekening te houden:

Spouwmuurisolatie
Wanneer u PIR spouwplaten in een spouwmuur gaat plaatsen, dient u het binnenspouwblad van de PIR-platen zo vlak mogelijk af te werken. Daarnaast is het belangrijk dat u na het plaatsen een luchtspouw van minimaal 15 millimeter overhoudt.

Dakisolatie
Wanneer u een hellend dak gaat isoleren met PIR spouwplaten, dient u de platen goed op de balken van het dak te bevestigen. Bij platdakisolatie brengt u eerst een laag dampremmende folie aan, vervolgens plaatst u daarop de spouwplaten en als laatste legt u daar de dakbedekking op.

Vloerisolatie
Wanneer u de vloer gaat isoleren met PIR spouwplaten, dient u deze onder de vloer te plaatsen. Het is daarom verstandig om een extra isolatielaag aan te brengen in ruimtes waar u veel loopt, omdat de vloerisolatie anders kan beschadigen.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.