Jan hangt naar rechts

Vloerisolatie vanuit de kruipruimte

Isolatie vanuit de kruipruimte is een belangrijk onderdeel van comfortabel en duurzaam wonen. Een geïsoleerde vloer voelt aangenaam aan én voorkomt vochtproblemen. Als u een kruipruimte heeft, kunt u het beste vanuit daar de vloer isoleren. Daarbij is wel van belang of u een houten- of betonvloer heeft, want dat bepaalt welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. Hieronder leest u daarom meer over houten- en betonvloerisolatie vanuit de kruipruimte!

Meer informatie Meer informatie

Houtenvloerisolatie vanuit de kruipruimte

Houtenvloerisolatie vanuit de kruipruimte

Hout is een natuurlijk materiaal, wat betekent dat het krimpt en uitzet. Daardoor ontstaan er gaten en kieren in de vloer, waar kou vanuit de kruipruimte gemakkelijk doorheen trekt. Het is daarom belangrijk dat u een houtenvloer goed isoleert, met materiaal dat daar geschikt voor is. Wij raden u glaswol, steenwol of MW35 aan.


Dit zijn ademende isolatiematerialen en voorkomen daarom, in combinatie met de juiste folie, vochtproblemen in het hout. Daarnaast zijn ze flexibel en gemakkelijk tegen het plafond van de kruipruimte te klemmen. Tot slot bieden glas- en steenwol relatief goede geluidsisolatie. Met deze materialen voorkomt u daarom geluidsoverlast van krakende planken of dreunende voetstappen op uw houtenvloer.

Meer informatie Meer informatie
Betonvloerisolatie vanuit de kruipruimte

Betonvloerisolatie vanuit de kruipruimte

Een betonvloer is niet alleen koud, maar natuurlijk ook erg zwaar. Voor betonvloerisolatie vanuit de kruipruimte gebruikt u daarom materiaal met een hoge drukvastheid. Wij raden u PIR, XPS of EPS aan, afhankelijk van hoeveel ruimte u in de kruipruimte heeft. U zaagt deze materialen eerst op maat en lijmt of schroeft ze daarna tegen het plafond van de kruipruimte vast.


Kunt u niet zo’n dikke laag isolatie kwijt in de kruipruimte? Dan kunt u het beste PIR-isolatie gebruiken. PIR heeft namelijk zo’n hoge isolatiewaarde dat u aan een dunne plaat genoeg heeft. Als u wel meerdere lagen isolatie over elkaar kunt aanbrengen, zijn XPS en EPS ook goede opties. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan PIR, maar u moet er wel een dikkere laag van aanbrengen.

Meer informatie Meer informatie

Materialen voor een houtenvloer

Glaswol is flexibel, veelzijdig én heel geschikt om vanuit de kruipruimte tegen uw houtenvloer te plaatsen. Wij raden u glaswol op rol aan, zoals de Ursa Timberframe of Knauf Naturoll. Combineer glaswol wel altijd met een dampopen folie aan de koude kant van de constructie. 

Glaswol kopen

Steenwol lijkt veel op glaswol en is daarom net zo geschikt voor houtenvloerisolatie vanuit de kruipruimte. U kunt dan het beste steenwolplaten gebruiken, zoals RockSono Base of Rock4All platen. Ook steenwol moet u combineren met een dampopen folie. 


 


 

Steenwol kopen

Minerale wol of MW35 is een gebruiksvriendelijker alternatief voor steenwol. Verder liggen de isolerende eigenschappen van deze materialen relatief gelijk. Ook voor MW35 heeft u een dampopen folie nodig. 

MW35 kopen

Materialen voor een betonvloer

PIR heeft een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor u heel goed 'slank' kunt isoleren. Als u maar beperkt ruimte heeft om isolatiemateriaal aan te brengen in de kruipruimte, is PIR de juiste keuze voor uw betonvloer. 

PIR kopen

EPS is een budgetvriendelijk alternatief voor PIR. Daar staat wel tegenover dat EPS een lagere isolatiewaarde heeft, waardoor u meerdere lagen over elkaar tegen de betonvloer moet bevestigen. 


 

EPS kopen

XPS is zeer vochtbestendig en daarom geschikt voor vochtige kruipruimtes. Ook voor XPS geldt dat u waarschijnlijk meerdere lagen over elkaar moet aanbrengen om voldoende rendement uit uw betonvloerisolatie van onderaf te halen. 

XPS kopen
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.