Jan kijk naar rechts

Fermacell accessoires

Gaat u zelf Fermacell platen leggen? Dan heeft u daar een aantal accessoires voor nodig, zoals de Fermacell randstroken, montagelijm en snelbouwschroeven. Jan de Isolatieman biedt u een uitgebreid en scherp geprijsd assortiment, zodat de klus snel wordt geklaard. Vragen over het verwerken van Fermacell platen? Neem dan contact op!

Filter

Accessoires voor isoleren met Fermacell

Uw woning isoleren met Fermacell heeft veel voordelen. Zo zijn Fermacell platen brand- en geluidwerend, waardoor ze veel bijdragen aan de veiligheid en het comfort van uw woning. De platen zijn relatief eenvoudig te plaatsen, want ze zijn licht van gewicht en daarom gemakkelijk te hanteren. Om de Fermacell platen te verwerken, heeft u wel een aantal accessoires nodig, zoals montagelijm en speciale schroeven. Hieronder leest u meer over deze accessoires en hoe u ze dient toe te passen!

Fermacell randstroken

Omdat geluidsoverdracht met name via de muren plaatsvindt, is het belangrijk dat u de randen van de wanden bedekt met een strook minerale wol. Op die manier koppelt u de wanden los van de vloer. De Fermacell randstroken bestaan uit hard geperst steenwol. Als na het plaatsen van de randstroken blijkt dat er te veel steenwol is gebruikt, kunt u dat eenvoudig wegsnijden.

Fermacell lijm

Na het plaatsen van de randstroken, dient u de Fermacell platen in een sleepverband te leggen en aan elkaar vast te lijmen. U heeft daar een speciale Fermacell montagelijm voor nodig. Deze lijm is na 24 uur volledig uitgehard en goed voor het lijmen van ongeveer 20 tot 25 vierkante meter aan Fermacell platen.

Fermacell schroeven

Na het lijmen van de platen, dient u ze vast te schroeven met speciale snelbouwschroeven. Let erop dat u dat de platen binnen tien minuten na het lijmen vastschroeft, want anders heeft u kans op oneffenheden in de vloer. Per vierkante meter heeft u ongeveer vijftien Fermacell schroeven nodig, wat betekent dat u met een doos 250 stuks een heel eind vooruit kunt. Lees goed de beschrijving van alle snelbouwschroeven, want niet elke schroef is geschikt voor elke Fermacell plaat.

Heeft u vragen over het plaatsen van Fermacell platen en de daarbij behorende accessoires? Onze experts voorzien u graag van advies, dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.