Jan kijk naar rechts

PIR Afschotisolatie

Uw plat dak op een veilige manier isoleren? Dat kan met PIR afschotisolatie van Jan de Isolatieman. U creëert daarmee een kleine helling op uw plat dak, waardoor regenwater er direct vanaf stroomt. PIR afschot heeft een zeer hoge isolatiewaarde, dus u zit er altijd droog én warm bij. Bekijk hieronder ons aanbod PIR afschotisolatie.

Filter

PIR afschotisolatie

PIR is een bijzonder veelzijdig isolatiemateriaal. Het is in diverse vormen beschikbaar en kan op allerlei manieren in uw woning worden toegepast. Bij Jan de Isolatieman hebben we een uitgebreid aanbod PIR-isolatie, waaronder PIR afschot. Dit isolatiemateriaal is met name geschikt voor platdakisolatie, als het dak niet veel gewicht kan dragen en regenwater dus moet worden afgevoerd. Lees hieronder alles over PIR afschotisolatie!

Voordelen van PIR

PIR heeft veel voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo heeft dit materiaal een zeer hoge isolatiewaarde, terwijl het relatief dun is. Dat betekent dat u met PIR heel goed ‘slank’ kunt isoleren, wat ideaal is in krappe ruimtes, zoals een kruipruimte of de binnenkant van een schuin dak. Onze PIR-afschotisolatie heeft bovendien aan elke kant een aluminium cachering, waardoor de isolatiewaarde nog hoger wordt. Daarnaast werkt deze cachering als een dampdichte laag, waardoor het hardschuim niet kan worden aangetast door vocht.

Toepassing PIR afschot

PIR afschot wordt vaak gebruikt voor plat dakisolatie. Bij platte daken blijft regenwater namelijk op het dak liggen, wat zorgt voor vochtproblemen als het dak niet goed is geïsoleerd. Daarnaast kan niet elk dak zoveel gewicht dragen, wat betekent dat het regenwater moet worden afgevoerd. Afschot biedt in dat geval de oplossing, want daarmee kunt u een helling op uw plat dak creëren. PIR-afschotisolatie is erg licht, dus het gewicht wordt nooit te zwaar voor uw dak om te dragen.

Ideaal voor isolatie

U bent bij Jan de Isolatieman aan het juiste adres voor afschotisolatie. Wij leveren isolatiemateriaal dat gemaakt is om de best mogelijke waterafvoer te bereiken en tegelijkertijd uitstekende isolatieprestaties te leveren. De isolatiewaarde (Rd) en de kosten per vierkante meter zijn slechts enkele factoren waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van isolatiemateriaal voor afschot isolatie.

De lijm voor afschotisolatie

Gebruik de juiste lijm bij het werken met PIR afschot isolatieplaten om een stevige en duurzame verbinding te garanderen. Voor dit isolatiemateriaal wordt een betrouwbare verbinding gegarandeerd door het gebruik van een gespecialiseerde High Tack die ontworpen is voor PIR-platen. Raadpleeg altijd de aanbevelingen van het isolatiemateriaal of neem contact op met onze deskundigen om ervoor te zorgen dat u de juiste lijm in huis haalt.

Wat is de isolatiewaarde?

Verschillende isolatiematerialen hebben verschillende isolatiewaarden. De warmteweerstandswaarde, de Rd-waarde, geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal warmte vasthoudt. Het is belangrijk om voor isolatie te kiezen met een Rd-waarde die voldoet aan de eisen van het project. Over het algemeen biedt PIR afschotisolatie een hoge Rd-waarde, waardoor het geschikt is voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Kosten van PIR afschotisolatie

Afhankelijk van de specifieke producten die u gebruikt en de hoeveelheid isolatiemateriaal zullen de kosten van PIR afschotisolatie variëren. Het maken van een kostenberekening op basis van de benodigde oppervlakte en de gewenste isolatiewaarde wordt geadviseerd. PIR afschot isolatie is bij Jan de Isolatieman al verkrijgbaar voor €18,26 per vierkante meter. De materiaaldikte van deze variant is 30+40 mm. Neem gerust contact op als u een meer gerichte prijsindicatie zou willen.

Optimale waterafvoer dankzij afschot isolatie

Op platte daken wordt afschot isolatie vaak gebruikt om een afschot te maken en de waterafvoer te bevorderen. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten wordt gebruikgemaakt van PIR afschotisolatie. Het afschot vermindert de kans op waterophoping en lekkages doordat het regenwater effectief kan worden afgevoerd. Dit beschermt uw woning tegen waterschade en helpt het dak langer mee te gaan.

Voordelen van het gebruik van PIR afschot isolatie

De helling in de isolatieplaten zorgt ervoor dat regenwater effectief wordt afgevoerd, waardoor de kans op waterophoping en lekkages afneemt. Dit is vooral cruciaal voor platte daken, omdat stilstaand water daar tot problemen kan leiden.

PIR staat bekend om zijn uitstekende thermische isolerende werking. Het isoleren van een afschot voorkomt naast waterschade ook warmteverlies in constructies. Dit bevordert de energie-efficiëntie en een fijn binnenklimaat.

PIR heeft daarnaast een lange levensduur en is een duurzame vorm van isolatie. Het materiaal is een betaalbare langetermijninvestering omdat het jarenlang zijn isolerende kwaliteiten behoudt.

Eenvoudige installatie

Afschot isolatie kan stevig worden bevestigd en op maat worden gesneden. Dit versnelt het installatieproces en verlaagt de arbeidskosten.

De helling zorgt voor een goede afvoer van regenwater, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd en de kans op lekkages afneemt. PIR afschotisolatie kan ook worden gebruikt voor vloeren, vooral in kelders of ondergrondse parkeergarages waar waterafvoer van cruciaal belang is. Afschot dakisolatie biedt thermische isolatie en helpt bij het voorkomen van vochtproblemen.

Wilt u meer weten over deze vorm van isolatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.