Jan kijk naar rechts

PIR + OSB

Tijd besparen? Met PIR + OSB kunt u de constructie isoleren én direct afwerken. Dit zijn PIR-spouwplaten verlijmd met een OSB3-plaat. Het resultaat is een stevige en sterk isolerende plaat, die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een voorzetwand. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment PIR + OSB, geschikt voor diverse klussen!

Filter

Isoleren met PIR + OSB

Geen zin in extra werk? Dan zijn PIR + OSB platen de juiste keuze voor uw isolatieklus. Met deze verlijmde PIR-platen kunt u isoleren en afwerken in slechts één handeling. Jan de Isolatieman biedt u PIR + OSB in verschillende diktes, zodat u altijd een geschikte plaat voor uw constructie vindt. Lees hieronder alles wat u moet weten over de voordelen en de toepassingen van PIR + OSB!

PIR-isolatie

PIR-isolatie is een populair en veelzijdig isolatiemateriaal. Het materiaal heeft zeer sterke thermische eigenschappen, wat betekent dat u met weinig materiaal alsnog veel rendement uit uw isolatie behaalt. Met PIR kunt u daarom heel goed ‘slank’ isoleren, wat erg fijn is bij bijvoorbeeld een voorzetwand. Hoe dunner het isolatiemateriaal bij een voorzetwand, hoe minder woonruimte u inlevert.

Voordelen PIR + OSB

PIR + OSB houdt in dat de PIR-plaat is verlijmd met een OSB3-plaat. Een OSB3 wordt gemaakt van geperste houtvezels, water en lijm, wat resulteert in een stevige en stootvaste plaat. De aluminium cachering van de PIR-plaat zorgt daarnaast voor een hoge isolatiewaarde en een dampremmende laag in de constructie. Op die manier kunt u met PIR + OSB isoleren en afwerken in één handeling, wat erg gemakkelijk werkt en u een hoop tijd bespaart.

 

pictogram voor tussenwanden

Voorzetwandisolatie

PIR + OSB platen zijn met name geschikt voor de isolatie van voorzetwanden. PIR wordt namelijk gemaakt van stevig hardschuim, waardoor u de PIR + OSB rechtstreeks op het rachelwerk van de voorzetwand kunt plaatsen. Vervolgens kunt u over de platen heen stuken of verven. Omdat de geperste houtvezels er niet erg fraai uitzien, is PIR + OSB niet geschikt voor zichtwerk. In dat geval kunt u beter PIR + Gips gebruiken.


Wij verlijmen de PIR + OSB platen zelf, wat betekent dat we redelijk maatwerk kunnen leveren. Bent u op zoek naar een bepaalde afmeting en staat deze niet op de website? Neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen naar wat de mogelijkheden zijn!

PIR+OSB plaat met de afmeting 600 bij 2600 mm
man staat buiten om isolatiemateriaal aan te brengen.
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + OSB verwerken

PIR + OSB platen zijn vrij eenvoudig te monteren. Een voorzetwand bestaat namelijk uit een regelwerk van houten latten, waar u de platen rechtstreeks op kunt bevestigen. U lijmt de PIR + OSB platen eerst vast met High Tack isolatielijm en schroeft ze daarna nog extra stevig vast met houtschroeven. We raden u daarbij aan om ongeveer twaalf schroeven per vierkante meter te gebruiken. Tot slot gebruikt u flexibele purschuim om eventuele aansluitingen op te vullen en dan is de klus al geklaard.

Afmetingen en isolatiewaarde

Bij Jan de Isolatieman vindt u PIR + OSB platen in diverse afmetingen. Daarbij variëren de afmetingen van zowel de PIR- als OSB-plaat. Wij verlijmen onze PIR-platen met OSB-platen van 9 of 18 millimeter. Wilt u uiteindelijk uw tv of iets anders zwaars aan de voorzetwand ophangen? Dan raden we u aan om voor PIR + OSB van 18 millimeter te kiezen. In andere gevallen volstaat de OSB-plaat van 9 millimeter. Het isolatiemateriaal extra snel monteren? Kies dan voor PIR + OSB met tand-groefverbinding. Daardoor sluiten de platen zonder moeite naadloos op elkaar aan.

Niet alleen de dikte van de OSB-platen varieert, maar ook die van de PIR-isolatie. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde van het materiaal: hoe dikker de PIR-plaat, hoe hoger de isolatiewaarde. Zo heeft een PIR-plaat van 20 millimeter dik een Rd-waarde van 0,91. Een PIR-plaat met een dikte van 30 millimeter heeft daarentegen een Rd-waarde van 1,36.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."