Jan De Isolatieman - PIR + OSB

PIR + OSB

Tijd besparen? Met PIR + OSB kunt u de constructie isoleren én direct afwerken. Dit zijn PIR-spouwplaten verlijmd met een OSB3-plaat. Het resultaat is een stevige en sterk isolerende plaat, die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een voorzetwand. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment PIR + OSB, geschikt voor diverse klussen!

Filter

Isoleren met PIR + OSB

Geen zin in extra werk? Dan zijn PIR + OSB platen de juiste keuze voor uw isolatieklus. Met deze verlijmde PIR-platen kunt u isoleren en afwerken in slechts één handeling. Jan de Isolatieman biedt u PIR + OSB in verschillende diktes, zodat u altijd een geschikte plaat voor uw constructie vindt. Lees hieronder alles wat u moet weten over de voordelen en de toepassingen van PIR + OSB!

PIR-isolatie

PIR is een populair en veelzijdig isolatiemateriaal. Het materiaal heeft zeer sterke thermische eigenschappen, wat betekent dat u met weinig materiaal alsnog veel rendement uit uw isolatie behaalt. Met PIR kunt u daarom heel goed ‘slank’ isoleren, wat erg fijn is bij bijvoorbeeld een voorzetwand. Hoe dunner het isolatiemateriaal bij een voorzetwand, hoe minder woonruimte u inlevert.

Voordelen PIR + OSB

PIR + OSB houdt in dat de PIR-plaat is verlijmd met een OSB3-plaat. Een OSB3 wordt gemaakt van geperste houtvezels, water en lijm, wat resulteert in een stevige en stootvaste plaat. De aluminium cachering van de PIR-plaat zorgt daarnaast voor een hoge isolatiewaarde en een dampremmende laag in de constructie. Op die manier kunt u met PIR + OSB isoleren en afwerken in één handeling, wat erg gemakkelijk werkt en u een hoop tijd bespaart.

 

Voorzetwandisolatie

Voorzetwandisolatie

PIR + OSB platen zijn met name geschikt voor de isolatie van voorzetwanden. PIR wordt namelijk gemaakt van stevig hardschuim, waardoor u de PIR + OSB rechtstreeks op het rachelwerk van de voorzetwand kunt plaatsen. Vervolgens kunt u over de platen heen stuken of verven. Omdat de geperste houtvezels er niet erg fraai uitzien, is PIR + OSB niet geschikt voor zichtwerk. In dat geval kunt u beter PIR + Gips gebruiken.


Wij verlijmen de PIR + OSB platen zelf, wat betekent dat we redelijk maatwerk kunnen leveren. Bent u op zoek naar een bepaalde afmeting en staat deze niet op de website? Neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen naar wat de mogelijkheden zijn!

Voorzetwandisolatie
PIR + OSB verwerken
PIR + OSB verwerken

PIR + OSB verwerken

PIR + OSB platen zijn vrij eenvoudig te monteren. Een voorzetwand bestaat namelijk uit een regelwerk van houten latten, waar u de platen rechtstreeks op kunt bevestigen. U lijmt de PIR + OSB platen eerst vast met High Tack isolatielijm en schroeft ze daarna nog extra stevig vast met houtschroeven. We raden u daarbij aan om ongeveer twaalf schroeven per vierkante meter te gebruiken. Tot slot gebruikt u flexibele purschuim om eventuele aansluitingen op te vullen en dan is de klus al geklaard.

Afmetingen en isolatiewaarde

Bij Jan de Isolatieman vindt u PIR + OSB platen in diverse afmetingen. Daarbij variëren de afmetingen van zowel de PIR- als OSB-plaat. Wij verlijmen onze PIR-platen met OSB-platen van 9 of 18 millimeter. Wilt u uiteindelijk uw tv of iets anders zwaars aan de voorzetwand ophangen? Dan raden we u aan om voor PIR + OSB van 18 millimeter te kiezen. In andere gevallen volstaat de OSB-plaat van 9 millimeter. Het isolatiemateriaal extra snel monteren? Kies dan voor PIR + OSB met tand-groefverbinding. Daardoor sluiten de platen zonder moeite naadloos op elkaar aan.

Niet alleen de dikte van de OSB-platen varieert, maar ook die van de PIR-isolatie. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde van het materiaal: hoe dikker de PIR-plaat, hoe hoger de isolatiewaarde. Zo heeft een PIR-plaat van 20 millimeter dik een Rd-waarde van 0,91. Een PIR-plaat met een dikte van 30 millimeter heeft daarentegen een Rd-waarde van 1,36. Weten welke isolatiewaarde u nodig heeft voor uw project? Hier leest u meer.

Terug naar boven