Jan kijk naar rechts

XPS bouwplaten

Badkamerisolatie brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Niet alle isolatiematerialen zijn namelijk vochtbestendig of geschikt voor tegelwerk. Wilt u de badkamer verbouwen en daarbij extra isolatie aanbrengen? Dan zijn XPS bouwplaten de juiste keuze! Deze lichtgrijze XPS-platen zijn heel geschikt voor vochtige ruimtes én u kunt er direct overheen stuken of tegelen. Lees hieronder meer over de voordelen van XPS bouwplaten!

Filter

Voordelen van XPS

XPS staat voor geëxtrudeerd polystreen, in de volksmond vaak foam of hardschuim genoemd. Het wordt gemaakt van kunststof en is vrij licht van gewicht. XPS heeft bovendien een goede isolatiewaarde, hoge drukvastheid én is zeer vochtbestendig. Deze eigenschappen maken XPS een bijzonder veelzijdig isolatiemateriaal, geschikt voor allerlei constructies. Denk daarbij aan platte daken, betonvloeren en uiteraard badkamers. Daarvoor raden wij specifiek XPS bouwplaten aan.

Mogelijkheden XPS bouwplaat

XPS bouwplaten zijn aan beide kanten voorzien van een laag microbeton. Deze lichtgrijze laag is de ideale ondergrond voor tegel- en stucwerk, dat rechtstreeks op de plaat kan worden aangebracht. Daarnaast zijn XPS bouwplaten licht van gewicht, warmte-isolerend en waterdicht. Dat maakt deze platen ideaal voor badkamers en andere vochtige ruimtes. U kunt ze op zowel de wand als vloer verwerken en ze zijn heel geschikt om bijvoorbeeld een douchewand of nis van te maken.

XPS bouwplaat verwerken

U kunt XPS bouwplaten vrij eenvoudig zelf monteren. U zaagt of snijdt ze eerst op maat, bijvoorbeeld met een isolatiemes. Vervolgens lijmt u ze gemakkelijk vast met tegellijm. U kunt de platen ook vastschroeven, maar lijmen is sneller en net zo efficiënt. Zodra u de XPS bouwplaten heeft vastgezet, kunt u er direct overheen stuken of tegelen. U heeft dus geen folies nodig en hoeft de platen verder niet af te werken met tape of pur.

Heeft u nog vragen over onze XPS bouwplaten? Wij voorzien u graag van advies! Bijvoorbeeld over de dikte en het verwerken van de platen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Terug naar boven