Veel mensen hebben last van koude voeten in huis. Dit komt vaak doordat de vloer niet geïsoleerd is. Gelukkig is hier wat aan te doen! Jan de Isolatieman neemt u mee door de voordelen.

  • Waardevermeerdering van de woning (hoger energielabel).
  • Wooncomfort wordt beter.
  • Bijdragen aan een schoner milieu (minder CO2 uitstoot).
  • Lagere energielasten.
  • Voorkomt optrekkend vocht vanuit de kruipruimte.

Betonvloer isolatie

Voor het isoleren van een betonvloer zijn er drie verschillende mogelijkheden:

Gaat u (ver)bouwen en gaat u een betonvloer storten op zand? Dan is het verstandig om deze betonvloer direct te isoleren. U brengt het isolatiemateriaal aan op het zand waarna u de betonvloer eroverheen stort. Afhankelijk van de ruimte die u heeft kunt u gebruik man van EPS-, XPS- of PIR-isolatie.

Heeft u geen kruipruimte en is de betonnen vloer dus meteen op de zand ondergrond gestort. Dan kan u helaas de isolatie niet aan de onderkant van de betonnen vloer aanbrengen. In enkele gevallen is het mogelijk om bovenop de vloer een dunne isolatieplaat te leggen. Dit kan alleen indien u niet in de problemen komt met de hoogte van uw deuren en andere kozijn. In dat geval adviseren het gebruik van PIR-platen. PIR-platen zijn erg dun maar hebben een hoge isolatiewaarde. 

Houten vloer isolatie

Een houten vloer isoleren kunt u het beste doen met ‘ademend’ materiaal. Hiervoor zijn steenwol, glaswol en MW35 dus geschikt. Gebruikt u andere materialen dan minerale wol, dan heeft u grote kans op vochtproblemen. Bijkomend voordeel van dit materiaal is het geluiddempende effect, zeker bij het gebruik van glaswol. Een houten vloer is het gemakkelijkst te isoleren tussen de balken.

Deskundig advies

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke methode van vloerisolatie nu het beste werkt in uw situatie. Jan de Isolatieman denkt met u mee en geeft u deskundig advies van de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Subsidie op vloerisolatie

Vloerisolatie kan interessant zijn voor uw portemonnee omdat een goed geïsoleerde woning de energierekening omlaag brengt. Momenteel kan het extra interessant. De overheid verstrekt namelijk subsidie op isolatie. Jan de Isolatieman heeft alle zaken omtrent deze subsidieregeling voor u op een rijtje gezet.