Jan de Isolatieman
betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal.

Vloerisolatie

Zonder vloerisolatie voelt uw vloer koud aan, wat uw energierekening en wooncomfort niet ten goede komt. Het is daarom belangrijk dat u nadenkt over geschikte isolatie voor uw vloer. Wat voor u de juiste keuze qua isolatie is, is afhankelijk van wat voor soort vloer u heeft. Een houten vloer dient u namelijk anders te isoleren dan een betonvloer. Lees hieronder daarom alles wat u moet weten over vloerisolatie!

Voordelen vloer isoleren

Goede vloerisolatie biedt u veel voordelen. Een geïsoleerde vloer voelt ten eerste een stuk aangenamer aan dan een vloer zonder isolatie. Zeker in de wintermaanden verhoogt vloerisolatie dan ook uw wooncomfort. Daarnaast trekt koude lucht vanuit de kruipruimte gemakkelijk naar boven als uw vloer niet is geïsoleerd. Daardoor daalt de temperatuur in huis én kunnen er later vochtproblemen ontstaan. Wanneer koude lucht uit de kruipruimte in aanraking komt met warme lucht uit de woning, ontstaat er namelijk condens en dus mogelijk schimmel. Een laatste voordeel is dat uw energiekosten omlaag gaan, want met vloerisolatie houdt u meer warmte vast in huis.

Mogelijkheden vloer isolatie

U kunt een vloer op verschillende manieren isoleren, afhankelijk van wat soort vloer u heeft.

Betonvloer
Een betonvloer kunt u van onder- of bovenaf isoleren. Wanneer u isoleert vanaf de onderkant, plaatst u vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer. Wanneer u van bovenaf isoleert, plaatst u isolatiemateriaal op de bovenkant betonvloer en dus onder de afwerkvloer.

Houtenvloer
U isoleert een houten vloer door het isolatiemateriaal tussen de houten balken onder de vloer te klemmen. Als u een kruipruimte heeft, plaatst u het materiaal vanaf de onderkant tussen de balken. Als u geen kruipruimte heeft, doet u dat vanaf de bovenkant.

Kosten en materialen vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn grotendeels afhankelijk van welk materiaal u kiest. Een betonvloer kunt u isoleren met PIR, XPS en EPS. PIR is een stuk duurder dan de andere opties, maar heeft wel de hoogste isolatiewaarde. Daarom zorgen PIR vloerplaten op lange termijn voor lagere energiekosten. Bovendien zijn PIR vloerisolatieplaten een stuk fijner om mee te werken dan XPS en EPS platen en kunt u deze gemakkelijker tegen de onderkant van de betonvloer plaatsen.

Een houten vloer kunt u isoleren met glaswol, steenwol en MW-35. Steenwol en MW-35 zijn alleen beschikbaar in de vorm van platen, maar glaswol kunt u ook bestellen op rol. Rollen zijn goedkoper dan de vloerplaten en daarom de beste keuze als u graag kosten op uw vloerisolatie wilt besparen. Bedenk daarbij wel dat u glaswol op rol een stuk moeilijker kunt klemmen dan glaswolplaten.

Heeft u nog vragen over vloerisolatie of wilt u extra advies? Wij helpen u graag verder, dus neem gerust contact met ons op.

Advies of meer informatie over dak- muur of vloerisolatie?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u graag advies over het isoleren van uw dak, muur of vloer? De specialisten van Jandeisolatieman.nl staan u graag te woord. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder bij het maken van de juiste keuze isolatiemateriaal.

Jan de Isolatieman

betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal

Populaire Producten

 1. B-Keus
  B-keus EPS + Gips AK 2600x1200x100+9,5mm Rd 2,65 (3.12)
  B-keus EPS + Gips AK 2600x1200x100+9,5mm Rd 2,65 (3.12)
  • Afmeting: 2600x1200
  • Dikte: 100+9,5 = 109,5 MM
  • RD-waarde: 2,65
  € 11,30
  p/m2
 2. B-Keus
  B-keus PIR 2-zijdig aluminium T&G Rd: 3,15 1200x600x70mm (0,72m²)
  B-keus PIR 2-zijdig aluminium T&G Rd: 3,15 1200x600x70mm (0,72m²)
  • Rd-waarde: 3.15
  • Materiaaldikte: 70 mm
  • Afmeting: 1200x600 mm
  • Tand en groef
  € 10,16
  p/m2

Onze Merken