Jan kijk naar rechts

EPS gevelisolatie

Het isoleren van de gevel draagt veel bij aan duurzaam en comfortabel wonen. Daarnaast wordt gevelisolatie vaak gecombineerd met stucwerk, wat er zeer strak uitziet en de aanblik van uw woning verfraait. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid aanbod EPS gevelisolatie van NEOPOR. Deze grijze isolatieplaten zijn beschikbaar in diverse diktes, vrij eenvoudig te bevestigen en geschikt voor stucwerk. Hieronder leest u daarom alles over gevelisolatie met EPS NEOPOR!

Filter

Gevelisolatie met EPS

Het isoleren van de buitenmuur draagt bij aan een constante temperatuur in huis, waardoor u meer wooncomfort ervaart en u op uw energiekosten bespaart. U kunt de buitenmuur na-isoleren met gevel- of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is gemakkelijker, maar niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld als de muur geen spouw heeft of in een slechte staat verkeert. In dat geval biedt gevelisolatie uitkomt.

Wij raden EPS aan voor het isoleren van de gevel. EPS is hartstikke budgetvriendelijk, maar heeft wel een hoge isolatiewaarde. Daarnaast is dit materiaal licht van gewicht en daarom in allerlei constructies toe te passen. Voor gevelisolatie gebruikt u grijze EPS-platen van NEOPOR. Deze zijn vrij gemakkelijk te bevestigen en heel geschikt voor stucwerk.

De voordelen van NEOPOR

NEOPOR EPS gevelisolatie heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van vergelijkbare materialen. Deze platen hebben een iets hogere isolatiewaarde dan witte EPS-platen en zijn speciaal behandeld. Dankzij deze behandeling zijn NEOPOR platen krimpvrij, waardoor er geen scheuren in het stucwerk zullen ontstaan. Daarnaast zijn de platen licht van gewicht en daarom gemakkelijk op maat te snijden. Tot slot zijn NEOPOR platen beschikbaar in diverse diktes en ook geschikt voor betonvloerisolatie van onderaf.

pictogram met een hamer en een klussleutel
pictogram voor de muren aan de buitenkant

NEOPOR gevelisolatie bevestigen

U kunt de gevel van uw woning vrij eenvoudig (na)isoleren met NEOPOR EPS. U snijdt deze  platen eerst op maat en plakt ze daarna tegen de gevel aan. Vervolgens zet u de platen extra stevig vast met daarvoor geschikte pluggen. Tot slot brengt u een laag stucwerk over de gevelisolatie aan, waarna de klus al geklaard is. Gaat u een aanbouw maken? Ook dan zijn NEOPOR platen heel geschikt. U metselt dan alleen de binnenmuur en zet daar dan vanaf de buitenkant de platen tegenaan.


Om de EPS gevelisolatie zo gemakkelijk mogelijk te bevestigen, raden wij u aan om een isolatiezaag en isolatielijm mee te bestellen. Ook purschuim is belangrijk, want daarmee vult u naden en onregelmatigheden op. 

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."