Jan hangt naar rechts

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen. Met gevelisolatie werkt u namelijk heel gemakkelijk koudebruggen weg. Gevelisolatie draagt daarom veel bij aan een constante temperatuur in huis, waardoor u meer wooncomfort ervaart én u op uw energiekosten bespaart. Maar welke materialen kunt u gebruiken om de buitenkant van uw woning te isoleren? En wat zijn de kosten van gevelisolatie? Hieronder leest u alles wat u moet weten!

Meer informatie Meer informatie

Wat is gevelisolatie?

Wanneer we spreken over muurisolatie, maken we een onderscheid tussen binnen- en buitenmuurisolatie. Gevelisolatie heeft betrekking op de buitenmuur, net zoals spouwmuurisolatie. Deze twee worden daarom vaak in één adem genoemd, maar zijn eigenlijk hele andere vormen van isolatie. Gevelisolatie gebeurt namelijk vanaf de buitenkant, waarbij isolatieplaten strak tegen de muur worden bevestigd. U verandert daarom de aanblik van uw huis. Spouwmuurisolatie houdt in dat de spouw in de muur wordt gevuld met isolatie en is dus niet zichtbaar vanaf de buitenkant.


Gevelisolatie is iets ingrijpender dan spouwmuurisolatie, maar ook effectiever. Daarmee voorkomt u namelijk koudebruggen, waardoor de temperatuur in uw woning constant blijft. Daarnaast zijn veel isolatieplaten voor de gevel ook geschikt voor stucwerk, waardoor uw woning er vanaf de buitenkant zeer strak uitziet. Tot slot werkt u met gevelisolatie koudebruggen weg én voorkomt u tocht en schimmelvorming.

Gevelisolatie aan de buitenkant

Gevelisolatie aan de buitenkant

Nieuwbouwwoningen worden standaard met goed geïsoleerde buitenmuren opgeleverd. Dat is echter lang niet altijd het geval bij bestaande huizen. Om uw woning te verduurzamen, kunt u kiezen voor na-isolatie van de gevel. Het isoleren van de spouwmuur is dan de gemakkelijkste optie, maar niet altijd mogelijk. Als de buitenmuur bijvoorbeeld geen spouw heeft óf in zeer slechte staat verkeert, kiest u voor gevelisolatie aan de buitenkant.


Ook als u zelf een uitbouw of aanbouw realiseert, kan gevelisolatie aan de buitenkant een slimme keuze zijn. U hoeft dan namelijk alleen de binnenmuur te metselen, waarna u vanaf de buitenkant gevelisolatie bevestigt en daar een laag stucwerk overheen aanbrengt. Dat ziet er strak uit, is zeer effectief én werkt kostenbesparend, dus ideaal voor doe-het-zelvers.

Gevelisolatie aan de binnenzijde

Gevelisolatie aan de binnenzijde

Mag u de aanblik van uw woning niet veranderen, omdat het bijvoorbeeld een monument of beschermd stadsgezicht is? Dan kunt u ervoor kiezen om de gevel vanaf de binnenzijde te isoleren met voorzetwanden. U plaatst dan een rachelwerk met isolatiemateriaal vanaf de binnenkant tegen de buitenmuur. Voorzetwandisolatie is relatief eenvoudig, maar niet zo effectief als gevelisolatie. Daarnaast levert u een stukje woonruimte in.

Meer informatie Meer informatie

NEOPOR EPS-platen

Bij Jan de Isolatieman vindt u diverse NEOPOR EPS-platen. Deze grijze platen hebben een iets hogere isolatiewaarde dan de standaard EPS-platen én zijn heel geschikt voor gevelisolatie. U snijdt deze NEOPOR platen eerst op maat en plakt ze daarna tegen gevel aan. Vervolgens zet u ze extra stevig vast met pluggen en daarna brengt u een laag stucwerk aan. De NEOPOR EPS-platen zijn speciaal behandeld en daarom krimpvrij, waardoor er geen scheuren in het stucwerk zullen komen. 

een gevel van bakstenen
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.