Jan kijk naar rechts

Fermacell platen

Uw betonvloer egaliseren met geschikt isolatiemateriaal? Dan zijn Fermacell platen een uitstekende keuze. De isolatieplaten zijn brandwerend, licht van gewicht én zeer geluiddempend, wat bijdraagt aan het wooncomfort. Fermacell platen zijn bovendien zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Fermacell platen kopen? Wij hebben een breed assortiment en alle bijbehorende accessoires. Vragen? Neem contact op!

Filter

Isoleren met Fermacell platen

Wist u dat isolatie meer voordelen biedt dan alleen een aangename temperatuur in huis? Sommige isolatiematerialen werken bijvoorbeeld ook geluiddempend of brandwerend. Wanneer u geluidswerende eigenschappen belangrijker vindt dan thermische eigenschappen, zijn de Fermacell isolatieplaten misschien wat voor u. Lees hier alles wat u moet weten over Fermacell platen!

Isoleren met Fermacell

Goede isolatie van uw vloer zorgt voor extra wooncomfort, lagere energielasten en voorkomt problemen met optrekkend vocht. De geluiddempende werking van isolatie zorgt er bovendien voor dat u minder last heeft van geluidsoverlast, zoals dreunende voetstappen. Fermacell platen zijn geschikt voor de isolatie van betonvloeren, vloeren met houten balken of vloeren met een stalen profiel.

Fermacell platen houden warmte minder goed vast dan andere isolatiematerialen en moeten daarom gecombineerd worden met andere materialen. Als u bijvoorbeeld een betonvloer gaat isoleren met Fermacell, dient u ook nog isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld vanuit een kruipruimte.

Voordelen en soorten platen

Alhoewel Fermacell een relatief lage isolatiewaarde heeft, biedt het een hoop voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. De platen zijn bijvoorbeeld tot wel 60 minuten brandwerend, dus ze zorgen voor extra veiligheid. Daarnaast zijn de Fermacell platen geluidswerend, dus ze beperken geluidsoverlast, en zijn ze zeer geschikt voor vloerverwarming. Ook zijn de Fermacell isolatieplaten heel licht van gewicht, waardoor u ze gemakkelijk kunt verwerken.

Fermacell platen zijn zeer geschikt als ondervloer, maar u kunt ze dankzij hun geluiddempende werking ook heel goed als wand- of plafondplaten gebruiken. Of u beter voor een Fermacell wandplaat of Fermacell plafondplaat kunt kiezen, is afhankelijk van waar het meeste geluid naar binnen komt. Als u meer last heeft van geluiden van buiten, zoals spelende kinderen of langsrijdende auto’s, zijn Fermacell wandplaten een goede keuze. Wanneer u bovenburen heeft, kunt u beter voor Fermacell plafondplaten kiezen: deze dempen dan het geluid van bijvoorbeeld aanschuivende stoelen of harde voetstappen.

Plaatsen van Fermacell

De plaatsing van Fermacell platen is relatief eenvoudig. Wanneer u onderstaande stappen volgt, kunt u de isolatieplaten gemakkelijk zelf verwerken. Jan de Isolatieman biedt u alle benodigde hulpmiddelen voor een voordelige prijs, dus u kunt snel aan de slag.

1. Egaliseren van de ondervloer

U dient als eerste de ondervloer te egaliseren. Is dat een betonvloer? Dan kunt u deze bijvoorbeeld egaliseren met droge egalisatiekorrels. Een houten ondervloer controleert u eerst op loszittende onderdelen, die u vervolgens fixeert op de ondervloer. Voordat u gaat egaliseren, raden we u aan om een beschermingsfolie aan te brengen op de houten ondervloer. Deze folie voorkomt dat er egalisatiemiddel door de vloer heen komt.

2. Randen bedekken met minerale wol

Fermacell platen hebben een hoge geluiddempende werking. Om geluidsoverdracht via de wanden te voorkomen, dient u stroken van minerale wol tegen de randen van de wanden te plaatsen. Deze randstroken vindt u, net zoals de folie, bij onze accessoires. Wanneer u Fermacell platen tegen de wand of het plafond plaatst, dient u ook stroken van minerale wol tegen de randen te plaatsen.

3. Leg de vloerelementen in een slepend verband

Fermacell platen dient u in een slepend verband te leggen, waarbij u de platen aan elkaar lijmt met de Fermacell montagelijm. Let erop dat u de platen binnen tien minuten na het lijmen vastschroeft met de snelbouwschroeven van Fermacell.

Heeft u nog vragen over het plaatsen van Fermacell? Onze adviseurs helpen u graag verder! Neem contact met ons op en wij staan voor u klaar.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."