Jan kijk naar rechts

Glaswol rollen

Glaswol is een betrouwbaar isolatiemateriaal dat u op veel manieren kunt gebruiken. Glaswol van Knauf is beschikbaar in platen en rollen. Glaswolrollen zijn relatief goedkoop en erg fijn om mee te werken. Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf: de Naturoll 032, 035 en 037. Dankzij deze verschillende types vindt u altijd een geschikte glas voor uw isolatieklus!

Filter

Isoleren met glaswol rollen

Jan de Isolatieman heeft een breed assortiment aan glaswol rollen. Kale glaswol rollen zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kunt u met glaswol (houten) daken, wanden, muren en vloeren uitstekend isoleren, omdat kale glaswol zich goed tussen balken of profielen laat klemmen. Als u op zoek bent naar betrouwbaar en voordelig glaswol, raden wij u Knauf Naturoll aan. 

 

Glaswol rol

Verschillende soorten glaswol

Glaswolrol van Knauf is opgedeeld in verschillende soorten: de Naturoll 037, 035 en 032. Elke soort heeft zijn eigen stijfheid en dikte waarin het geleverd kan worden. Het verschil tussen deze rollen zit in de persing: hoe hoger de persing, hoe meer materiaal er in de rol verwerkt zit. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde en de stugheid van de glaswol. Het cijfer van het type Naturoll staat voor de lambdawaarde. Hoe lager deze waarde, hoger de isolatiewaarde en hoe stugger het materiaal. Elk van deze types zijn voorzien van de Ecose Technology. Dit houdt in dat het product met een ander soort bindmiddel (ecosce) geproduceerd is. Hierdoor is het eindproduct een aanzienlijk minder irriterend dan de traditionele glaswol.

scheidingswand met nieuw aangebrachte isolatie met een bouwvakker die ontspant

Verschillende soorten glaswol

MW35 Isolatieplaten

Knauf Naturoll 032

Knauf Naturoll 032 is een stevige glaswol op rol, met een relatief hoge isolatiewaarde (lambdawaarde 0.032 W/mK). De Naturoll 032 is redelijk dun en daarom zeer geschikt voor plekken waar u weinig ruimte heeft, zoals een hellend dak of dunne scheidingswand. Dit isolatiemateriaal heeft zowel thermische als akoestische eigenschappen en kan voor zowel nieuwbouw als renovatie worden gebruikt.

MW35 Isolatieplaten

Knauf Naturoll 035

Knauf Naturoll 035 is licht en veerkrachtig, waardoor u het eenvoudig tussen balken en profielen sluit. De Naturoll 035 beschikt ook over zowel thermische als akoestische eigenschappen en houdt uw woning dus zowel warm als geluidsdicht. Knauf 035 zit qua isolatiewaarde tussen de 032 en 037 in. Het materiaal heeft een gemiddelde isolatiewaarde met een lambdawaarde van 0.035 W/mK.

Glaswol rol

Knauf Naturoll 037

De Knauf Naturoll 037 heeft in verhouding met de andere types een relatief lage isolatiewaarde (lambdawaarde 0.037 W/mK). De Naturoll 037 is daarom wat goedkoper en zeer geschikt voor toepassingen waar genoeg ruimte is voor wat dikker isolatiemateriaal. De Knauf Naturoll 037 beschikt over goede thermische en akoestische eigenschappen is daarom geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Hellend dak isolatie in een schematische tekening
Glaswol rol

Het plaatsen van glaswolrollen

Het plaatsen van glaswol rollen is redelijk eenvoudig. Het belangrijkste is dat u goed meet hoeveel materiaal u nodig heeft. U bereikt de hoogste isolatiewaarde als alle hoeken zijn geïsoleerd, dus de glaswol dient strak in de constructie te worden geplaatst. Ook zult u waarschijnlijk een aantal obstakels tegenkomen, zoals een extra lat of een andere verhoging. Veel mensen zijn geneigd de glaswol rollen daar overheen te plaatsen, maar wij raden u dat af. U kunt beter stukjes rol op maat snijden met een isolatiemes, want anders ontstaan er kieren. Door de glaswol te snijden, sluit het materiaal beter aan op het obstakel en bereikt u het beste resultaat.


KLIK HIER voor de verwerkingsinstructies van de Knauf Naturoll.

Voordelen van Knauf Naturoll

Knauf Naturoll heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Ten eerste heeft het materiaal een gunstige verhouding tussen prijs en isolatiewaarde. Glaswol rollen zijn relatief goedkoop, maar sluiten dankzij de vezelstructuur goed aan op de constructie van uw woning. Kieren worden daarom goed gedicht, waardoor warmteverlies wordt voorkomen.

Glaswol rollen zijn daarnaast zeer brandveilig en beschikken over goede akoestische eigenschappen. Dat betekent dat dit isolatiemateriaal ervoor zorgt dat geluid binnen- of juist buitengesloten wordt en uw woning dus geluidsdicht is. Ook is Knauf Naturoll een zeer milieuvriendelijke keuze: de rollen worden gemaakt van gerecycled materiaal en zijn dus bijzonder duurzaam.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen: wij helpen u graag verder en voorzien u altijd van deskundig en onafhankelijk advies!

 

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."