Jan kijk naar rechts

Draadmatten

Vloerverwarming in uw nieuwe of verbouwde woning? Dan heeft u daar draadmatten bij nodig. De verwarmingsbuizen worden namelijk in deze draadmatten verwerkt, zodat ze op de juiste hartafstand komen te liggen én de kans op scheuren in het cement wordt verkleind. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment draadmatten, waaronder 10x10 en 15x15 draadmatten!

Filter

Vloerverwarming met draadmatten

Niets voelt zo fijn als een warme vloer wanneer u op sokken of blote voeten door uw huis loopt. Bij nieuwbouwwoningen of complete verbouwingen wordt daarom vaak voor vloerverwarming gekozen. Geldt dat ook voor u? Dan dient u daar al voor het isoleren van de vloer rekening mee te houden. Isolatiemateriaal én vloerverwarming worden namelijk nog voor het storten of leggen van de ondervloer verwerkt, met behulp van draadmatten. Meer weten? Lees hieronder alles over het gebruik van draadmatten bij het plaatsen van vloerverwarming!  

Soorten draadmatten

Draadmatten zijn onmisbaar bij het plaatsen van vloerverwarming. U weeft de buizen van de verwarming eigenlijk door de draadmatten heen, zodat de constructie een stuk steviger wordt en het cement bijvoorbeeld minder snel scheurt. Bovendien liggen de buizen dankzij draadmatten ook direct op de juiste hart-op-hart afstand van elkaar. Bij Jan de Isolatieman vindt u verschillende soorten draadmatten, geschikt voor diverse soorten vloerverwarming.

Draadmatten 10x10 centimeter

Deze flexibele draadmatten zijn geschikt voor vloerverwarming die wordt gebruikt als hoofdverwarming, bijvoorbeeld in de badkamer en woonkamer. Let op: u kunt maximaal tien vierkante meter aan draadmatten per groep gebruiken.

Draadmatten 15x15 centimeter

Deze soepele draadmatten zijn geschikt voor vloerverwarming die wordt gebruikt als bijverwarming, zoals in de slaapkamer. Ook hiervoor geldt dat u maximaal tien vierkante meter aan draadmatten per groep kunt gebruiken.

Draadmatten verwerken

Draadmatten zijn flexibel en daarom eenvoudig te monteren. U plaatst eerst een dampremmende folie op de ondergrond, zodat grondwater niet omhoog kan komen, met daarbovenop isolatiemateriaal. Vervolgens legt u de draadmatten rechtstreeks op het isolatiemateriaal en verwerkt u daarin de verwarmingsbuizen. Kunt u geen akoestisch of thermisch isolatiemateriaal plaatsen, bijvoorbeeld omdat de constructie anders te hoog wordt? Dan raden wij u aan om in plaats daarvan aluminium isolatiefolie te gebruiken.

Terug naar boven