Jan kijk naar rechts

PIR 2-zijdig aluminium

Een betrouwbare isolatieplaat, bestaande uit PIR hardschuim en een aluminium cachering. PIR 2-zijdig aluminium is een fijne plaat voor onder andere platte daken, zolders, vloeren en (spouw)muren. De platen zijn licht van gewicht, relatief dun én hebben een zeer hoge isolatiewaarde. De aluminium cachering fungeert bovendien als dampdichte laag in uw constructie.

Filter

Isoleren met PIR 2-zijdig aluminium

PIR is een populair isolatiemateriaal en beschikbaar in verschillende vormen. Bij PIR 2-zijdig aluminium is het materiaal bijvoorbeeld voorzien van twee extra lagen aluminium cachering, waardoor de isolatiewaarde nog hoger wordt. Deze vorm van aluminium isolatie wordt veel gebruikt bij vloerisolatie, dakisolatie en de isolatie van spouwmuren. Lees hieronder alles wat u moet weten over isolatie met aluminiumfolie!

Wat is PIR 2-zijdig aluminium?

PIR 2-zijdig aluminium bestaat uit PIR hardschuim met twee lagen aluminium cachering. Met deze twee lagen wordt de isolatiewaarde van het materiaal nog hoger, waardoor PIR 2-zijdig aluminium nog beter isoleert dan bijvoorbeeld PIR-spouwplaten met bitumen of glasvlies. Bovendien werkt de aluminium cachering als een dampdichte laag, waardoor damp niet bij het hardschuim kan komen. PIR 2-zijdig aluminium isolatie blijft dan ook jarenlang in perfecte staat.

Wat zijn de voordelen van PIR 2-zijdig aluminium?

Het grootste voordeel aan PIR 2-zijdig aluminium is dat u met slechts geringe dikte al een hoge isolatiewaarde bereikt. PIR 2-zijdig aluminium is daarom niet zwaar, maar wel sterk en druk vast. Het materiaal is dan ook zeer geschikt als vloerisolatie. Als de naden goed worden afgedicht, is er zelfs geen dampscherm meer nodig. Dat betekent dat PIR uitermate geschikt is om te gebruiken bij de isolatie van platte daken, spouwmuren en vloeren. Bovendien zorgt de reflectie van het aluminium ervoor dat PIR 2-zijdig aluminium een hogere isolatiewaarde heeft dan PIR met bitumen of mineraalglasvlies.

PIR 2-zijdig aluminium bij spouwmuurisolatie

Vrijwel alle nieuwbouwwoningen en renovatiewoningen hebben een spouwmuur. Deze zorgt ervoor dat u minder warmte verliest, mits u de spouwmuur van geschikte isolatie voorziet. PIR hardschuim is een van de meest gebruikte isolatiematerialen in spouwmuurisolatie: Het materiaal is dun en licht, waardoor u eenvoudig en snel de hele muur isoleert.

PIR 2-zijdig aluminium bij vloerisolatie

PIR 2-zijdig aluminium wordt vaak ingezet bij vloerisolatie, met name bij het isoleren van betonvloeren. Plaatst u de PIR in een ruimte waar veel op de vloer wordt gelopen? Dan doet u er goed aan om een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen, zodat u beschadigingen aan uw vloerisolatie voorkomt. Wanneer u een nieuwe vloer gaat leggen, kunt u de isolatie van de vloer dan ook beter direct aanpakken met PIR 2-zijdig aluminium.

PIR 2-zijdig aluminium bij dakisolatie

Wist u dat er zonder isolatie zo’n 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak? Dakisolatie is daarom van groot belang, maar beperkte ruimte vormt soms een probleem. PIR 2-zijdig aluminium is daarom zeer geschikt voor het isoleren van uw dak: de platen zijn relatief dun, maar hebben wel een hoge isolatiewaarde. PIR is daarom ideaal als u bijvoorbeeld een schuin dak heeft, waar maar weinig ruimte is om materiaal te plaatsen.

De afwerking van PIR 2-zijdig aluminium

PIR 2-zijdig aluminium platen zijn licht van gewicht en daarom gemakkelijk te bevestigen. Om de platen goed op elkaar aan te laten sluiten, kunt u met purschuim eventuele gaten opvullen. Zijn er naden ontstaan tijdens het plaatsen van het PIR 2-zijdig aluminium? Met aluminiumtape kunt u deze weer gemakkelijk dichten. U kunt het materiaal daarna afwerken met gipsplaten: daarmee haalt u het optimale uit uw isolatie en is de constructie meteen netjes afgewerkt.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.