Jan hangt naar rechts

Bodemisolatie

Een kruipruimte zonder isolatie kan leiden tot kou en optrekkend vocht in uw woning. Het is daarom belangrijk dat u de kruipruimte goed isoleert, zelfs als deze erg klein of moeilijk bereikbaar is. Bij een krappe of slecht-bereikbare kruipruimte kunt u namelijk wel de bodem isoleren. Bodemisolatie is relatief eenvoudig en draagt bij aan een constante temperatuur in huis. Weten hoe u dat aanpakt, welke materialen daarvoor geschikt zijn en wat bodemisolatie ongeveer kost? Hieronder leest u meer!

Meer informatie Meer informatie

Vloer- of bodemisolatie

Vloer- of bodemisolatie

U kunt een kruipruimte op twee manieren isoleren. Ten eerste kunt u het plafond bedekken met isolatiemateriaal, waardoor u eigenlijk de onderkant van uw vloer isoleert. Ten tweede kunt u de bodem van de kruipruimte bedekken met isolatiemateriaal, zogenaamde bodemisolatie.


Vloerisolatie vanuit de kruipruimte is het meest effectief, maar niet altijd mogelijk. Daarvoor dient de ruimte namelijk minstens 45 centimeter hoog en goed bereikbaar te zijn. Is uw kruipruimte te krap? Dan kiest u voor bodemisolatie.

Werkwijze

Werkwijze

Bij bodemisolatie brengt u een laag isolatiemateriaal op de bodem van uw kruipruimte aan. Vaak worden daar parels of chips voor gebruikt, die u eenvoudig over de bodem kunt uitstrooien. Dat betekent dat u de kruipruimte niet hoeft binnen te gaan, zoals dat bij vloerisolatie wel moet. Om voldoende rendement uit de parels of chips te halen, is het belangrijk dat u een laag van minstens dertig centimeter aanbrengt. Vaak wordt op de verpakking van het materiaal aangegeven hoeveel vierkante meter u daarmee kunt isoleren.

Parels of chips

Voor bodemisolatie worden EPS-parels of DI-chips gebruikt. Of u beter parels of chips kunt gebruiken, is afhankelijk van hoe vochtig uw kruipruimte is en of er soms een laag water in blijft staan.

EPS-parels zijn eigenlijk kleine bolletjes van piepschuim. Ze zijn vochtbestendig en licht van gewicht, dus u strooit ze gemakkelijk over de bodem van de kruipruimte uit. U behaalt het meeste rendement als u de parels gelijkmatig over de bodem verdeelt. EPS-parels hebben een hogere isolatiewaarde dan DI-chips, maar zijn niet geschikt voor kruipruimtes waar water in blijft staan.

EPS-parels kopen
di chips voor bodemisolatie

DI-chips

DI-chips hebben een S-vorm, waardoor ze in elkaar haken. Als er een laag water in uw kruipruimte blijft staan, blijven de chips daarom als een solide massa op het water liggen. EPS-parels zouden uit elkaar drijven en daarom wat van hun isolatiewaarde verliezen. DI-chips hebben wel een lagere isolatiewaarde dan parels.

kruipruimte gevuld met bodemisolatie
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.