Jan kijk naar rechts

Isolatiefolie

In veel gevallen dient u het gekozen isolatiemateriaal te combineren met een folie. Zonder folie kunnen er namelijk gemakkelijk vochtproblemen in uw woning ontstaan, zoals schimmel en houtrot. Jan de Isolatieman biedt u verschillende soorten folies: dampremmende, damp-open en klimaatfolies. Zo vindt u altijd een geschikte folie voor uw isolatieklus!

Filter

Folie voor isolatie

Veel isolatiematerialen dient u te combineren met een folie, met name bij de isolatie van daken en muren. Doet u dat niet, dan kunnen er vochtproblemen in uw woning ontstaan. Het is daarom belangrijk dat u folie voor uw isolatiemateriaal koopt, maar niet elke soort folie is geschikt voor elk project. Lees hieronder daarom alles wat u moet weten over isolatiefolie en welke folie geschikt is voor welke klus!

Soorten isolatiefolie

Jan de Isolatieman biedt u drie soorten folie van verschillende merken. Het bekendste merk is Miofol: folie van Miofol is betrouwbaar, stevig en geschikt voor verschillende isolatiedoeleinden. De folie van Miofol is beschikbaar in verschillende afmetingen, dus u vindt altijd een gepast formaat voor uw isolatieklus.

Damp-open folie wordt aan de koude kant van het isolatiemateriaal geplaatst. Deze folie zit dus aan de buitenkant van de constructie, waardoor het eventuele vocht wel naar buiten, maar niet naar binnen kan. Het isolatiemateriaal blijft zo droog en behoudt zijn isolatiewaarde.

Ontdek damp-openfolie

Dampremmende folie, ook wel bekend als PE folie, wordt aan de binnenkant van de constructie geplaatst. Deze folie voorkomt dat de dauw niet in het isolatiemateriaal terecht komt. PE folie is daarom zeer geschikt voor huizen met een hoge luchtvochtigheid. Deze folie zorgt er wel voor dat het vocht in uw woning blijft hangen en zo het houtwerk kan aantasten. Het is daarom belangrijk dat u vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken, regelmatig door laat luchten.

Ontdekt dampremmende folie

Klimaatfolie wordt ook aan de binnenkant van de constructie aangebracht. Deze folie past zich aan op de luchtvochtigheid in de woning. Dat betekent dat wanneer het erg vochtig is in uw woning, klimaatfolie een dampremmende werking heeft. Wanneer het droog is in uw huis, laat de folie juist meer vocht door. Op die manier heeft u altijd een prettig leefklimaat in uw woning.

Ontdek klimaatfolie

Toepassing soorten isolatiefolie

Muurisolatie folie

Ook bij het isoleren van muren dient u vaak een folie aan te brengen. Wanneer u een voorzetwand gaat isoleren met glaswol of steenwol, heeft u twee soorten folies nodig. U plaatst dan eerst een raamwerk van houten of metalen profielen met damp-openfolie tegen de buitenmuur. Tussen de staanders plaatst u dan glas- of steenwol, met daarna weer een dampremmende folie.

Heeft u nog vragen over isolatiefolie? Wij staan graag voor u klaar met deskundig advies. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."