Jan kijk naar rechts

EPDM Randstroken

EPDM stroken zijn essentieel om gevel- en gootconstructies wind- en waterdicht af te werken. Deze stroken zijn dan ook geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. EPDM stroken zijn zeer elastisch, uv-bestendig én milieuvriendelijk, in tegenstelling tot veel vergelijkbare materialen. Bij Jan de Isolatieman vindt u zelfklevende en niet-zelfklevende EPDM stroken.

Filter

Toepassingsmogelijkheden

U gebruikt EPDM stroken als waterkering en winddichting in gevel- en gootconstructies. De stroken zijn (en blijven) elastisch, uv-bestendig en scheiden geen milieubelastende stoffen uit. Daarnaast hebben deze stroken een zeer lange levensduur. EPDM stroken zijn daarmee een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief voor bitumineuze afdichting. Deze stroken zijn zeer geschikt voor de volgende constructies:

  • Als water- en luchtdichte afwerking van prefab betonelementen.
  • Als loodvervanger in gevels.
  • Als waterkering en afdichtingsstrook rondom kozijnen.
  • Als waterkerende funderingsstroken.
  • Als alternatief voor DPC folie en andere zelfklevende producten.

EPDM stroken verwerken

Het is vrij eenvoudig om EPDM stroken te verwerken. Als u ze wilt gebruiken voor kozijnen, kunt u ze simpelweg vastnieten. Wilt u EPDM stroken op een vochtige ondergrond aanbrengen? Dan raden we u aan om ze te verlijmen met EPDM lijm-kit. Zelfklevende EPDM stroken bevestigt u eenvoudig door de folie met insnijding te verwijderen. Zo werkt u de constructie snel en gemakkelijk lucht- en waterdicht af!

Terug naar boven