Houtenvloer isolatie

Houten vloer isoleren

Goede isolatie van uw vloer zorgt voor lagere energiekosten en extra comfort. Een slecht geïsoleerde vloer voelt namelijk koud en daarom onaangenaam aan. Bovendien leidt slechte isolatie soms tot optrekkend vocht, wat weer andere problemen voor uw woning oplevert. Het juiste isolatiemateriaal is afhankelijk van wat voor vloer u heeft. Is uw vloer van hout? Lees hieronder dan alles wat u moet weten over de vloerisolatie van uw houten vloer!

Voordelen isolatie houten vloer

Het natuurlijke karakter van hout geeft uw woning een warme uitstraling, maar kan er ook voor zorgen dat uw huis koud aanvoelt. Een houten vloer krimpt en zet uit, waardoor er kieren in de vloer kunnen ontstaan. Als u de houten vloer niet goed isoleert, komt er gemakkelijk kou door deze kieren heen. Goede isolatie van uw houten vloer is daarom belangrijk voor het wooncomfort.

Juiste isolatie helpt ook tegen geluidsoverlast van uw houten vloer. Uw voetstappen klinken namelijk veel harder op een houten vloer dan op bijvoorbeeld een betonvloer. Bovendien bestaat een houten vloer uit veel krakende planken. Vloerisolatie heeft vaak een geluiddempende werking, waardoor u een groot deel van deze geluiden voorkomt. 

Geschikte isolatiematerialen

U kunt een houten vloer op verschillende manier isoleren. Om te bepalen wat voor u de juiste manier is, dient u eerst te kijken naar wat er onder uw houten vloer ligt. Als dat een betonvloer is, heeft u betonvloerisolatie nodig. Bij oudere huizen liggen er echter vaak houten balken onder de houten vloer. In dat geval is het mogelijk om isolatiemateriaal tussen deze balken te plaatsen en kunt u het beste kiezen voor een wolsoort: steenwol, glaswol of MW35. Deze producten zijn ademend en voorkomen daarom vochtproblemen.

Houten vloer isoleren met steenwol

Steenwol is zeer geschikt voor de isolatie van houten vloeren. Rockwool Plus is bijvoorbeeld een uitstekende keuze: deze plaat is veerkrachtig, verkrijgbaar in verschillende diktes en heeft een hoge brandveiligheid. Bovendien plaatst u deze platen tegen de onderkant van uw houten vloer, waardoor u minder last heeft van geluidsoverlast.

Vloerisolatie met glaswol

Ook glaswol kunt u gebruiken voor de isolatie van uw houten vloer. Glaswol is lichter dan steenwol en prettiger om mee te werken. Glaswol van Knauf is namelijk geproduceerd met de Ecose-technologie, waardoor het minder irriteert aan uw huid of ogen tijdens het verwerken.

MW-35 isolatie voor een houten vloer

De MW-35 is een minerale wol en door Knauf geproduceerd als vervanging voor traditionele steenwol. Minerale wol is sterk, duurzaam en relatief goedkoop. Bovendien heeft MW-35 zowel geluidswerende als thermische eigenschappen, waardoor het product een goede isolatiewaarde heeft en dus zeer geschikt is voor de isolatie van uw houten vloer.

Twijfelt u over welke wolsoort u het beste kunt gebruiken voor de vloerisolatie van uw houten vloer? Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar met vrijblijvend advies.

Advies of meer informatie over dak- muur of vloerisolatie?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u graag advies over het isoleren van uw dak, muur of vloer? De specialisten van Jandeisolatieman.nl staan u graag te woord. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder bij het maken van de juiste keuze isolatiemateriaal.

Jan de Isolatieman

betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal

Populaire Producten

 1. B-Keus
  PIR 120 mm B-keus spouwmuur en dakisolatie, aluminiumfolie 1200x600x120
  B-keus PIR 2-zijdig tand en groef aluminium Rd: 5,45 1200x600x120mm
  • Rd-waarde: 5.45
  • Materiaaldikte: 120 mm
  • Afmeting: 1200x600 mm
  • Tand en groef
  € 20,99
  p/m2
 2. B-Keus
  XPS-40mm-swisspor
  XPS B-keus 1250x600x30mm Rd:0.90 14PL/PAK (=10,50)
  • Rd-waarde: 0,90
  • Materiaaldikte: 30 mm
  • Afmeting: 1250x600 mm
  • Afwerking: Recht 
  € 3,71
  p/m2
 3. B-Keus
  XPS-40mm-swisspor
  XPS B-keus 1250x600x40mm T&G Rd:1.20 10pl/pak (=7,50 m²)
  • Rd-waarde: 1,20
  • Materiaaldikte: 40 mm
  • Afmeting: 1250x600 mm
  • Afwerking: Tand en Groef 
  € 4,35
  p/m2
 4. OPRUIMING!!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 60 mm RD 2,70 (=0,72m2)
  OPRUIMING!!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 60 mm RD 2,70 (=0,72m2)
  • RD-waarde 2,70
  • Materiaaldikte: 60 mm
  • Afmeting: 600x1200 mm 
  • Tand en Groef
  V.a.
  € 16,06
  p/m2

Onze Merken