Het isoleren van het huis begint vaak met het plaatsen van goede vloerisolatie. Vaak wordt dit ook wel als het koudste deel van het huis gezien, daarnaast kan een houten vloer zorgen voor geluidsoverlast dit kan verminderd worden met de juiste isolatie. Een houtenvloer vraagt echter wel om een andere aanpak dan een betonnen vloer. Een houtenvloer kan geïsoleerd worden met een ademend materiaal, dit zijn: glaswol, steenwol en MW35. Materialen als EPS of PIR zijn minder geschikt omdat hierdoor vochtproblemen kunnen ontstaan. 

Voordelen van houtenvloer isolatie

Gelukkig is het goed mogelijk om uw houtenvloer te isoleren. Maar wat levert een geïsoleerde vloer voor u op?

  • Waardevermeerdering van de woning (hoger energielabel).
  • Wooncomfort wordt beter.
  • Bijdragen aan een schoner milieu (minder co2 uitstoot).
  • Lagere energielasten.
  • Voorkomt optrekkend vocht en de bijkomende problemen.

Houtenvloer tussen de balken isoleren

U kunt het gemakkelijkst een houtenvloer isoleren door het isolatiemateriaal te plaatsen tussen de balken. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat het materiaal kan ademen. U kunt daarvoor het beste steenwol, glaswol of minerale wol (MW35) gebruiken. Deze materialen hebben naast een hoge isolatiewaarde ook een goede geluiddempende werking. Houtenvloeren zijn vaak erg gehorig. Door de vloeren goed te isoleren, lost u ook dit probleem meteen op.

Houten vloer isoleren glaswol

Glaswol is vooral erg handig als u het isolatiemateriaal wilt aanbrengen tussen twee balken. Glaswol is redelijk flexibel waardoor het goed blijft klemmen. Breng glaswol wel aan op een plek waar het niet vochtig is. Daar kan het namelijk niet goed tegen. Het is dus uitermate geschikt om boven het plafond te monteren.

Houten vloer isoleren steenwol

Ook steenwol kunt u het beste aanbrengen op een plek waar het niet vochtig is. Steenwol is vooral erg handig als u een gehorig huis heeft. Het isoleert geluid namelijk ook een stuk beter. Voor de brandveiligheid is het ook aan te raden om steenwol te gebruiken want het materiaal kan hogere temperaturen aan.

Houten vloer isoleren steenwol

Ook MW35 platen zijn een goede optie voor uw houtenvloer, deze wol irriteert niet bij verwerken door de Ecose Technology van Knauf. Maar door de sterke vezels heeft het de stevige eigenschappen van steenwol.

Deskundig advies

Een houtenvloer isolatie plaatsen is lastig. Welk isolatiemateriaal is de beste keuze? Welke stappen moet ik nemen? Jan de Isolatieman denkt met u mee en geeft u deskundig advies van de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Subsidie op houtenvloer isolatie

Een houtenvloer isolatie kan interessant zijn voor uw portemonnee omdat een goed geïsoleerde woning de energierekening omlaag brengt. Momenteel kan het extra interessant. De overheid verstrekt namelijk subsidie op isolatie. Jan de Isolatieman heeft alle zaken omtrent deze subsidieregeling voor u op een rijtje gezet.