Jan kijk naar rechts

Steenwol platen

Steenwolplaten worden veel gebruikt bij het isoleren van daken, vloeren en muren. De platen zijn flexibel, drukvast en relatief goedkoop. Boven bieden steenwolplaten zowel thermische als akoestische isolatie, wat betekent dat ze warmte binnen en geluid buiten houden. Bent u op zoek naar steenwolplaten? Dan bent u bij Jan de Isolatieman aan het juiste adres.

Filter

Isoleren met steenwol platen

Steenwol is een populair isolatiemateriaal met sterke thermische en akoestische eigenschappen. Dat betekent dat u deze platen voor allerlei isolatieklussen kunt gebruiken, zoals het isoleren van vloeren, daken en wanden. De wolsoort is stevig én flexibel, waardoor u steenwolplaten vrij gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Lees hieronder alles wat u moet weten over dit materiaal en de verschillende soorten steenwol, zoals Rockwool en Rockwool 210!

Voordelen steenwolplaten

Steenwol wordt vervaardigd uit gesmolten steenmassa en is daarom een bijzonder duurzaam product. Steenwol, ook wel bekend als rockwool, biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Rockwoolplaten bieden bijvoorbeeld sterke thermische en akoestische isolatie, wat betekent dat ze de temperatuur in huis constant houden én geluidswerend werken. Daarnaast zijn de isolatieplaten relatief hard, waardoor ze niet naar beneden zakken als u er een aantal op elkaar stapelt.

Een ander voordeel van steenwolplaten is dat ze erg drukvast zijn, waardoor ze flink belast kunnen worden. Ook zijn rockwoolplaten brandwerend, waterafstotend en dampdoorlatend, wat de kans op schimmel verkleint. Een laatste voordeel van steenwolplaten is de prijs: steenwol is relatief goedkoop ten opzichte van andere isolatiematerialen. Daar staat wel een nadeel tegenover, namelijk dat de vezels die vrijkomen bij het verwerken, irritaties aan uw huid, luchtwegen en ogen kunnen veroorzaken. We raden u daarom aan om altijd beschermende kleding en een bril te dragen.

Rockwool & Rock4All platen

Bij Jan de Isolatieman vindt u verschillende steenwolplaten van Rockwool, zoals de Rockwool+ en RockSono Base. Rockwool is een toonaangevend merk in de wereld van isolatie, met een steenwolplaat voor elke toepassing. Zo zijn de Rockwool+ platen heel geschikt voor bijvoorbeeld vloerisolatie en de RockSono Base platen met name voor tussenwanden.

Knauf heeft, in tegenstelling tot Rockwool, slechts één steenwolplaat in haar assortiment. De Rock4All, die geschikt is voor vrijwel alle constructies. Denk daarbij aan hellende daken en kruipruimtes, maar ook aan houtenvloeren en spouwmuren. Knauf is, net zoals Rockwool, een belangrijke en betrouwbare producent van isolatiemateriaal.

Toepassing steenwolplaten

Steenwolplaten hebben een relatief hoge isolatiewaarde en zijn gemakkelijk te plaatsen, wat betekent dat u ze voor allerlei isolatiedoeleinden kunt gebruiken:

Dakisolatie
Steenwolplaten zijn erg geschikt voor het isoleren van een plat of hellend dak. De platen zijn flexibel en gemakkelijk te stapelen, waardoor u ze eenvoudig op een plat dak of tussen de houten balken van een schuin dak kunt plaatsen.

Vloerisolatie
Steenwolplaten hebben een ademend karakter en zijn vochtafstotend, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor vloerisolatie. De platen worden voornamelijk gebruikt bij de isolatie van houten vloeren, omdat ze het geluid van krakende planken dempen.

Muurisolatie
Rockwoolplaten hebben sterke thermische en akoestische eigenschappen, waardoor ze ook geschikt zijn voor geluidsisolatie. U kunt deze platen dan ook gebruiken voor bijvoorbeeld de isolatie van voorzet- of scheidingswanden. De spouwplaten hebben aan één kant een vochtafstotende laag, zodat het materiaal niet nat wordt en dus zijn isolatiewaarde behoudt. De andere kant van de plaat is flexibel, waardoor u de plaat relatief eenvoudig kunt verwerken.

Terug naar boven