Jan De Isolatieman - Schuindakisolatie buitenzijde

Schuindakisolatie buitenzijde

Uw schuin dak van buitenaf na-isoleren? Dan zijn PIR renovatieplaten een uitstekende keuze. Deze platen zijn namelijk al voorzien van stoftengels. U schroeft ze dus eerst stevig vast tegen het dakbeschot en hoeft er daarna alleen nog maar panlatten op te bevestigen. Om deze klus zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken, leveren wij ook PIR renovatieplaten op maat. Interesse? Neem contact met ons op!

Meer informatie

Waarom schuindakisolatie vanaf de buitenzijde?

U kunt een schuin dak vanaf de binnen- of buitenzijde isoleren. Schuindakisolatie vanaf de binnenzijde is iets gemakkelijker, maar ook minder rendabel. Wanneer u het schuin dak vanaf de buitenzijde isoleert, creëert u namelijk een complete schil van isolatie. Daardoor verkleint u de kans op koudebruggen en dus temperatuurschommelingen in huis. Schuindakisolatie vanaf de buitenzijde is dus iets arbeidsintensiever, maar levert u uiteindelijk ook meer op.


Ook als u de binnenkant van uw woning al helemaal heeft opgeknapt, biedt schuindakisolatie van buitenaf uitkomst. U hoeft dan namelijk niets aan de binnenkant te doen, wat betekent dat het stukwerk en dergelijke intact blijft.

Schuin dak isoleren met PIR renovatieplaten

Schuin dak isoleren met PIR renovatieplaten

PIR renovatieplaten zijn een goede keuze als u het schuin dak vanaf de buitenzijde wilt na-isoleren. Deze zijn namelijk al voorzien van stoftengels, waardoor de klus een stuk eenvoudiger wordt. Daarnaast heeft PIR een zeer hoge isolatiewaarde, terwijl het materiaal toch vrij licht van gewicht is. PIR renovatieplaten bieden dus sterke warmte-isolatie, zijn fijn om mee te werken en gemakkelijk op uw schuin dak te monteren.


PIR renovatieplaten zijn dankzij de stoftengels vrij eenvoudig te bevestigen. Wel dient u de volledige dakbedekking te verwijderen, dus de klus is relatief arbeidsintensief. U gaat als volgt te werk:


  1. Verwijder eerst alle dakpannen. Haal daarna ook de panlatten en stoftengels weg, zodat alleen het bestaande dakbeschot zichtbaar is.
  2. Schroef de renovatieplaten vast op de dakbalken, door de stoftengels heen van de renovatieplaten.
  3. Plaats de nieuwe panlatten en dakpannen.
Schuin dak isoleren met PIR renovatieplaten

PIR renovatieplaten bestellen

Als u PIR renovatieplaten wilt bestellen, kun u deze bij ons aanvragen. Daarbij heeft u ook de optie tot maatwerk. Omdat PIR renovatieplaten vaak voor na-isolatie van bestaande daken worden gebruikt, kan maatwerk handig zijn. Wij zagen de platen dan zelf in de juiste afmetingen voor uw dak, zodat montage nog gemakkelijker wordt. Heeft u interesse in renovatieplaten op maat? Neem dan contact met ons op!