Jan hangt naar rechts

Schuindakisolatie buitenzijde

Uw schuin dak van buitenaf na-isoleren? Dan zijn PIR renovatieplaten een uitstekende keuze. Deze platen zijn namelijk al voorzien van stoftengels. U schroeft ze dus eerst stevig vast tegen het dakbeschot en hoeft er daarna alleen nog maar panlatten op te bevestigen. Om deze klus zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken, leveren wij ook PIR renovatieplaten op maat. Interesse? Neem contact met ons op!

Meer informatie Meer informatie

Waarom schuindakisolatie vanaf de buitenzijde?

Wanneer u het schuin dak vanaf de buitenzijde isoleert, creëert u namelijk een complete schil van isolatie. Daardoor verkleint u de kans op koudebruggen en dus temperatuurschommelingen in huis. Schuindakisolatie vanaf de buitenzijde is arbeidsintensiever, maar levert u uiteindelijk ook meer op.


Ook als u de binnenkant van uw woning al helemaal heeft opgeknapt, biedt schuindakisolatie van buitenaf uitkomst. U hoeft dan namelijk niets aan de binnenkant te doen, wat betekent dat het stukwerk en dergelijke intact blijft.

Pictogram voor schuindak isolatie

Schuin dak isoleren met PIR renovatieplaten

PIR renovatieplaten zijn een goede keuze als u het schuin dak vanaf de buitenzijde wilt na-isoleren. Deze zijn namelijk al voorzien van stoftengels, waardoor de klus een stuk eenvoudiger wordt. Daarnaast heeft PIR een zeer hoge isolatiewaarde, terwijl het materiaal toch vrij licht van gewicht is. Renovatieplaten bieden dus sterke warmte-isolatie, zijn fijn om mee te werken en gemakkelijk op uw schuin dak te monteren.


Renovatieplaten zijn dankzij de stoftengels vrij eenvoudig te bevestigen. Wel dient u de volledige dakbedekking te verwijderen, dus de klus is relatief arbeidsintensief. U gaat als volgt te werk:


  1. Verwijder eerst alle dakpannen. Haal daarna ook de panlatten en stoftengels weg, zodat alleen het bestaande dakbeschot zichtbaar is.
  2. Schroef de renovatieplaten vast op de dakbalken, door de stoftengels heen van de renovatieplaten.
  3. Plaats de nieuwe panlatten en dakpannen.
Schematische tekening van een schuindak met isolatie

PIR renovatieplaten bestellen

U heeft ook de optie tot maatwerk bij de renovatieplaten. Omdat PIR renovatieplaten vaak voor na-isolatie van bestaande daken worden gebruikt, kan maatwerk handig zijn. Wij zagen de platen dan zelf in de juiste afmetingen voor uw dak, zodat montage nog gemakkelijker wordt. Heeft u interesse in renovatieplaten op maat? Neem dan contact met ons op!

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.