Jan kijk naar rechts

Glaswol platen

Glaswol platen zijn geschikt voor talloze isolatiedoeleinden. Dankzij de flexibele en stevige structuur van de Acoustifit platen kunt u ze onder andere gemakkelijk tussen de houten balken van uw vloer, wand of dak plaatsen. Onze glaswolplaten van Knauf zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en types, zodat u altijd een plaat vindt die u bij u past.

Filter

Isoleren met glaswol platen

Glaswol platen zijn breed inzetbaar voor het isoleren van uw woning. Dankzij de uitstekende isolatiewaarde en makkelijke plaatsing van de platen is het een populaire manier van isoleren. De glaswol platen zijn flexibel waardoor u makkelijk om obstakels zoals leidingen en elektra heen kunt werken. U hoeft hierdoor geen ingewikkelde stukken isolatiemateriaal op maat te zagen, de flexibiliteit van de glaswol is vaak al voldoende om comfortabel te isoleren.

Glaswol is een minerale wol en wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven. Deze gerecyclede glasscherven worden verder aangevuld met zuiver zand. Hierdoor ontstaat een zachte en flexibele structuur, waardoor het materiaal eenvoudig op maat kan worden gesneden. Dit kunt u gewoon zelf doen met een stanleymes of speciaal isolatiemes. Glaswol is dankzij de flexibiliteit en goede isolatiewaarde erg geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie.

Voordelen van glaswol platen

Het voordeel van het gebruik van glaswol platen is het comfortabel isoleren. Glaswol platen zijn erg fijn om mee te werken. De platen zijn vrij licht in verhouding tot de wat zwaardere glaswol rollen. Glaswol platen zijn wel iets duurder dan glaswol op rol, maar zijn in ruil daarvoor comfortabeler en makkelijker te installeren.

Alle voordelen van glaswol platen op een rijtje:

- Hoge prijs/kwaliteitverhouding

- Brandveilig materiaal

- Eenvoudig te plaatsen

- Makkelijk om obstakels heen te leggen

- Hoge isolatiewaarde

- Recyclebaar materiaal

Geluids- en warmte-isolatie met glaswol platen. Glaswol platen zijn prima te gebruiken voor zowel geluidsisolatie als warmte isolatie. Glaswol is inmiddels ver genoeg doorontwikkeld om evenveel geluidsisolatie te bieden als steenwol. Ook tegen warmteverlies werken glaswol platen prima. De isolatiewaarde van de platen gaat doorgaans tot een Rd-waarde van 3,4. Als dat voldoende is voor uw ruimte, is het gebruik van glaswol platen dan ook zeer aan te raden.

Knauf Acoustifit

Knauf Acoustifit is een vertrouwde keus als het gaat om glaswol platen. De Acoustifit isolatieplaten van Knauf zijn brandveilig, makkelijk te verwerken en verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen. Hierdoor vindt u ook voor uw project de juiste Knauf Acoustifit isolatieplaat. De Acoustifit platen zijn verkrijgbaar in diktes van 50mm tot en met 150mm. Welke dikte het best is voor uw klus hangt af van de benodigde isolatiewaarde en de beschikbare ruimte om te isoleren. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Glaswol platen bij Jan de Isolatieman

U kunt altijd voordelige glaswol platen kopen bij Jan de Isolatieman. Twijfelt u wat het beste materiaal is voor uw project? Neem dan gewoon even contact met ons op, dan helpen we u graag verder! U vindt een ruim assortiment isolatiemateriaal bij Jan de Isolatieman. Dat kan voor verwarring zorgen, maar die verwarring nemen wij graag voor u weg. Bel ons op +31(0) 88 856 0000 of mail naar klantenservice@jandeisolatieman.nl!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."