Spouwmuur isolatie

De meest voorkomende methode van muurisolatie is spouwmuurisolatie, hierbij wordt een laag isolatie aangebracht tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Bij nieuwbouw worden isolatieplaten geplaatst tegen de binnenmuur voordat de buitenmuur wordt geplaatst. Tussen de buitenmuur en de isolatieplaten zit een luchtlaag (luchtspouw), deze laag heeft als voordeel dat er geen vocht van buiten naar binnen kan komen.

Nieuwe spouwmuren

Jan de Isolatieman verkoopt voor spouwmuren PIR isolatie om de woning mee te isoleren. Het grootste voordeel van PIR is dat het een hogere isolatiewaarde heeft dan andere isolatiematerialen, hierdoor kunt u een slankere muur creëren. Dit product is momenteel het meest toegepast voor spouwmuren, op aanvraag kunnen we ook steenwol producten leveren.

Bestaande spouwmuren

Woningen gebouwd tussen circa 1920 en 1975 hebben vaak een ongeïsoleerde spouwmuur. Als deze spouw breder is dan 4 cm kan deze in de meeste gevallen na-geïsoleerd worden, hiervoor gebruiken wij EPS parels.

Is uw spouwmuur hiervoor geschikt?
Meet de dikte van de buitenmuur, is deze minder dan 24 cm, dan heeft je huis geen spouw. Doormiddel van een camera onderzoek kan met 100% zekerheid worden gezegd of de spouw geschikt is voor na-isolatie.

Spouwmuurisolatie: Hoe werkt dat?
In de buitenmuur worden enkele gaten geboord in de voegen. Via deze openingen worden EPS parels (of op aanvraag andere materialen) in de spouwmuur geblazen. Achteraf worden de gaten dichtgemaakt met voegmiddel op dezelfde kleur als de bestaande voegen. Hierdoor is breekwerk niet nodig en zijn de werkzaamheden in een dag afgerond.

Subsidie op spouwmuurisolatie

Momenteel kan het erg gunstig zijn om spouwmuurisolatie in uw woning te laten plaatsen. Sinds 2 september 2019 subsidieert de overheid weer methodes om woningen energiezuiniger te maken. Hiervoor dient u twee energiezuinige maatregelen te nemen voor uw woning. Jan de Isolatieman heeft alles voor u op een rijtje gezet over deze subsidieregeling.

Deskundig advies

Wilt u graag weten of spouwmuurisolatie een goede oplossing is voor uw woning? Jan de Isolatieman geeft u graag deskundig advies. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.