Jan kijk naar rechts

XPS-platen

Op zoek naar geschikt materiaal voor de isolatie van uw vloer, dak of muur? XPS-platen zijn op allerlei manieren inzetbaar. Deze platen hebben namelijk niet alleen een hoge isolatiewaarde, maar zijn ook licht, drukvast en bestendig tegen vocht. Bovendien zijn XPS-platen eenvoudig op maat te snijden en treedt er bij gebruik geen huidirritatie op, zoals bij steen- of glaswol.

Filter

Isoleren met XPS platen

XPS platen zijn populaire kunststof isolatieplaten die veel worden gebruikt bij de isolatie van verschillende ruimtes in huis. Het is een materiaal dat goed tegen vocht kan, grote druk kan verdragen en zijn isolatiewaarde een lange tijd behoudt. Dat komt door de gesloten schuimstructuur van de platen. Door deze schuimstructuur komt er nauwelijks vocht doorheen, waardoor schimmels geen kans maken.

Wat is XPS?

XPS is een kunststof isolatiemateriaal en staat voor geëxtrudeerd polystyreen, ook wel hardschuim genoemd. Tijdens het productieproces vormen zich miljoenen kleine cellen in het isolatiemateriaal. Deze cellen zorgen voor een gesloten en vlak oppervlak van het isolatiemateriaal. XPS is populair dankzij de inzetbaarheid voor allerlei verschillende ruimtes en de uitstekende thermische waarde. Daarnaast is XPS lekker licht, waardoor het een prettig materiaal is om mee te werken.

Voordelen van XPS platen

Het grootste voordeel van XPS platen is dat deze een hoge isolatiewaarde hebben, waardoor u maar weinig materiaal nodig heeft. Bovendien zijn de platen erg drukvast en inzetbaar voor veel isolatiedoeleinden. Andere voordelen zijn:

  • - XPS is licht materiaal, waardoor het makkelijk te plaatsen is.
  • - XPS platen zijn vochtbestendig, waardoor het het bestand is tegen schimmels en andere micro-organismes.
  • - XPS isolatieplaten zijn eenvoudig op maat te snijden.
  • - Er treedt geen huidirritatie op bij de verwerking van XPS platen.


Toepassing van XPS platen

Dankzij de handige eigenschappen van XPS platen zijn ze bruikbaar als isolatie in vrijwel alle ruimtes. De kans dat XPS isolatieplaten ook voor uw klus inzetbaar zijn, is  daarom groot. Ze worden gebruikt voor het isoleren van kelders, als spouwmuurisolatievoorzetwand isolatiescheidingswand isolatiehellend dak isolatieplatdak isolatie en vloerisolatie.

XPS platen bij Jan de Isolatieman

XPS platen koopt u in ieder geval voordelig bij Jan de Isolatieman. Wij hebben verschillende diktes en afmetingen in ons assortiment, waardoor u gegarandeerd het juiste product voor uw klus kunt vinden. Heeft u een strak budget? Kijk dan ook even bij ons aanbod B keus XPS isolatie. We leveren de platen gewoon bij u thuis af. Mocht u de platen liever zelf op komen halen, dan bent u van harte welkom in ons magazijn in Oss!

Twijfelt u over het juiste materiaal voor uw verbouwing? Neem dan gewoon even contact met ons op. We denken graag met u mee over de beste materiaalkeuze. Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."