Jan kijk naar rechts

Bouwhout

Bouwhout is een essentieel onderdeel van uw isolatieklus. Met vuren latten ondersteunt u bijvoorbeeld het isolatiemateriaal of creëert u de ideale ondergrond voor gipsplaten. Met ventilatielatten voorkomt u daarnaast vochtproblemen in de constructie. Op zoek naar geschikt bouwhout? Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid én natuurlijk voordelig geprijsd assortiment!

Filter

Panlatten, vurenhout latten & ventilatielatten

Wanneer u gaat isoleren, heeft u veel meer nodig dan alleen isolatiemateriaal. Ook bouwhout is een essentieel onderdeel van uw isolatieklus. Onder bouwhout verstaan wij alle soorten hout die u nodig heeft om het isolatiemateriaal te bevestigen, ondersteunen of af te werken, zoals vuren latten en ventilatielatten. Lees hieronder alles over het gebruik en verwerken van deze latten!

Algemeen

Bouwhout is vaak nodig om isolatie te bevestigen, ondersteunen of af te werken. Zo vormen vuren latten de ideale ondergrond voor gipsplaten en zijn ventilatielatten nodig om vochtproblemen te voorkomen. Daarnaast wordt bouwhout vaak gebruikt voor constructies bij houtskeletbouw of binnenbetimmeringen. Bouwhout heeft een aantal fijne bijkomstigheden. Zo is dit materiaal relatief goedkoop in aanschaf én hartstikke duurzaam. U bespaart dus op uw uitgaven én draagt uw steentje bij aan het milieu!

Vuren latten

Bij Jan de Isolatieman vindt u vuren latten die zijn geëgaliseerd op 21x48x2400 millimeter. Deze latten zijn zeer geschikt als ondergrond voor gipsplaten, bijvoorbeeld in de wand of het plafond. Daarnaast worden deze latten vaak gebruikt ter ondersteuning van isolatiemateriaal. Onze vuren latten zijn uit voorraad leverbaar én bijzonder scherp geprijsd, zodat u direct en voordelig met uw isolatieklus aan de slag kunt.

Ventilatielatten

Om vochtproblemen in uw constructie te voorkomen, kunt u ventilatielatten als rachels achter het isolatiemateriaal plaatsen. Deze latten hebben namelijk inkepingen aan één kant en zorgen daarmee voor verbeterde ventilatie achter het materiaal. Let er op dat u dan wel ventilatiegaten in de constructie dient aan te brengen. Wij raden u aan om meer ventilatieopeningen te maken op plekken die extra gevoelig zijn voor vocht, bijvoorbeeld door middel van stootvoeg. Onze ventilatielatten hebben een afmeting van 2400x48x21 millimeter en zijn uiteraard altijd voordelig geprijsd.

Heeft u vragen over het gebruik van bouwhout? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts voorzien u graag van vrijblijvend advies!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.