Jan kijk naar rechts

Dampopen folie

Soms dient isolatiemateriaal te worden gecombineerd met een folie. Een dampopen folie zorgt ervoor dat vocht wel naar buiten, maar niet naar binnen kan. Op die manier zorgt de folie ervoor dat het isolatiemateriaal droog blijft en dus zijn isolatiewaarde behoudt. Bent u op zoek naar dampopen folie? Bij Jan de Isolatieman zijn alle folies altijd scherp geprijsd!

Filter

Dampopen isolatiefolie

In sommige gevallen dient het door u gekozen isolatiemateriaal te worden gecombineerd met een folie, om vochtproblemen te voorkomen. Een dampopen folie zorgt er bijvoorbeeld voor dat vocht in uw woning wel naar buiten, maar niet naar binnen kan. Deze folie is dan ook vaak nodig bij de isolatie van muren en daken. Lees hieronder alles wat u moet weten over dampopen folie!

Isolatiefolie

Jan de Isolatieman biedt u vier soorten isolatiefolies, namelijk dampopen foliedampremmende folie, dampdichte folie en klimaatfolie. Deze folies verschillen van elkaar in de manier waarop ze vocht reguleren en dus is niet elke folie geschikt voor elk project. Bovendien heeft u vaak twee soorten folies nodig. Wanneer u een dak of muur gaat isoleren, dient u namelijk eerst een dampopen en daarna een dampremmende folie aan te brengen.

Een dampopen folie wordt altijd aan de koude kant van een constructie geplaatst, dus de buitenzijde. Als u uw dak gaat isoleren, plaatst u de folie dus onder de dakbedekking en op het isolatiemateriaal. Door het plaatsen van een dampopen folie wordt de constructies warmer, waardoor het vocht verdampt. Met een dampopen folie kan vocht dus wel naar buiten, maar niet naar binnen. Op die manier blijft het isolatiemateriaal droog en behoudt het zijn isolatiewaarde.

Dampopen of dampdoorlatende folie

Een dampopen folie, zoals de Miotex, is niet hetzelfde als een dampdoorlatende folie, alhoewel beide folies aan de koude kant van een constructie worden geplaatst. Een dampopen folie laat echter meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie. Een dampopen folie zorgt daarom voor een betere regulatie van condens en wordt voornamelijk gebruikt bij dak- en muurisolatie.

Een dampdoorlatende folie, zoals de Miofol, wordt met name gebruikt voor gevels en bij houtskeletbouw. Deze folie zorgt er namelijk voor dat na de bouw het water naar beneden loopt, waardoor de constructie en de isolatie droog blijven. Op die manier verliest het isolatiemateriaal geen isolatiewaarde.

Toepassen dampopen folie

Wanneer u een schuin dak vanuit de binnenzijde gaat isoleren en het dakbeschot blijkt onvoldoende waterdicht, heeft u een dampopen folie nodig. Pas daarna brengt u het isolatiemateriaal aan. Wanneer u een voorzetwand gaat isoleren met steenwol of glaswol, heeft u ook een dampopen folie nodig. U plaatst de dampopen folie dan tegen de buitenmuur, tussen het raamwerk van houten of metalen profielen. Tussen de staanders plaatst u het isolatiemateriaal, met daarna weer een dampremmende folie.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.