Jan kijk naar rechts

Spouwankers

Een spouwmuur dient u altijd van geschikt isolatiemateriaal te voorzien, zoals PIR spouwplaten of steenwol spouwplaten. Vervolgens kunt u met spouwpluggen en spouwankers deze platen bevestigen, zodat er geen koudebruggen ontstaan. Jan de Isolatieman biedt u combipakketten van spouwpluggen en spouwankers, zodat u direct aan de slag kunt met de isolatie van uw spouwmuur!

Filter

Spouwankersystemen

Een spouwmuur heeft verschillende belangrijke functies en dient u daarom altijd van geschikte isolatie te voorzien. Het kiezen van de juiste spouwplaat is de eerste stap, maar u heeft ook bepaalde accessoires nodig om deze platen te bevestigen. Jan de Isolatieman biedt u daarom een uitgebreid assortiment accessoires, waaronder spouwmuurpluggen. Lees hieronder alles wat u moet weten over spouwmuurpluggen en hoe u deze in combinatie met spouwankers kunt gebruiken!

Spouwmuurisolatie

Met een spouwmuur bedoelen we de binnenmuur, buitenmuur en de ruimte daartussen, de zogenaamde spouw. Een spouwmuur heeft verschillende belangrijke functies, zoals het voorkomen van regendoorslag en het verhogen van de warmteweerstand. U dient een spouwmuur daarom altijd van geschikt isolatiemateriaal te voorzien, zoals PIR spouwplaten of steenwol spouwplaten. U plaatst het gekozen materiaal eenvoudig tussen de spouw, waarna de muur direct goed is geïsoleerd.

Toepassen spouwmuurpluggen

Nadat u de spouw met isolatiemateriaal heeft gevuld, verbindt u het binnenspouwblad met de buitenmuur. Daarvoor heeft u spouwmuurpluggen en spouwankers nodig. De verzinkte spouwankers worden in de pluggen geslagen, zodat er geen koudebruggen ontstaan. Een koudebrug is een deel van een gevel, dak of vloer waar de isolatielaag doorbroken is, waardoor de warmteweerstand op die plek lager is dan in de rest van de constructie. Koudebruggen leiden daarom tot onnodig warmteverlies.

Spouwmuurpluggen bij Jan de Isolatieman

Jan de Isolatieman biedt u verschillende spouwmuurpluggen, waarbij de juiste spouwankers ook direct worden meegeleverd. Met dit combipakket kunt u daarom direct aan de slag met de isolatie van uw spouwmuur. De spouwmuurpluggen bij Jan de Isolatieman zijn altijd scherp geprijsd én stevig genoeg om met een hamer te bevestigen, wat het plaatsen van de isolatie een stuk gemakkelijker maakt. Heeft u nog vragen over de pluggen of over welk isolatiemateriaal u precies nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."