Jan kijk naar rechts

Pavacoustic+

Pavacoustic+ is een ecologische geluidsisolatieplaat, gemaakt van samengeperste houtvezels. Duurzaam én veelzijdig, want dankzij de hoge druksterkte zijn deze platen geschikt voor wanden, vloeren, daken en plafonds. Wij verlijmen Pavacoustic platen bovendien zelf met Fermacell, gips en OSB, zodat u de constructie ook direct kunt afwerken!

Filter

Houtvezelisolatie

Pavacoustic+ is een speciale soort houtvezelisolatie. Houtvezelisolatie wordt gemaakt van resten uit de houtindustrie en is daarom bijzonder duurzaam. Grote houtsnippers worden samengeperst tot sterke platen, die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. Houtvezelisolatie, zoals Pavacoustic, wordt dus circulair geproduceerd. Dit materiaal is daarom heel geschikt voor iedereen die zo milieuvriendelijk mogelijk wil isoleren.

Houtvezelisolatie is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor een gezond leefklimaat in huis. Dat komt doordat hout koolstof opslaat en zo het broeikaseffect neutraliseert. Daarnaast heeft houtvezelisolatie een vochtregulerende werking, waardoor u geen isolatiefolie meer nodig heeft. Bedenk wel dat Pavacoustic (en andere houtvezelisolatie) niet zo’n hoge isolatiewaarde heeft.

Pavacoustic+ geluidsisolatie

Pavacoustic houtvezelplaten beschikken over sterke akoestische eigenschappen. Deze platen zijn verminderen daarom contactgeluiden, wat natuurlijk bijdraagt aan uw wooncomfort. Om deze reden zijn Pavacoustic platen heel geschikt voor het isoleren van daken, muren en vloeren. Om die klus nog gemakkelijker te maken, verlijmen wij de platen zelf met OSB, Fermacell en gips. Zo kunt u namelijk isoleren en afwerken in slechts één handeling!

pavacoustic + osb plaat

Pavacoustic + OSB

OSB wordt gemaakt van geperste houtvezels, water en lijm, waardoor een stevige en stootvaste plaat ontstaat. OSB wordt vaak gebruikt voor het afwerken van voorzetwanden, waarna er direct overheen gestukt kan worden. Pavacoustic + OSB is daarom een uitstekende keuze als u op zoek bent naar ecologische voorzetwandisolatie. OSB is vrij sterk, dus u kunt later ook nog een schilderij of lamp aan de wand ophangen. De Pavacoustic-plaat voorziet de voorzetwand bovendien van geluidsisolatie, waardoor u minder last heeft van geluiden van buitenaf.

pavacoustic + gips plaat

Pavacoustic + Gips

Gips is een populair plaatmateriaal, vaak gebruikt voor de afwerking van scheidingswanden. Pavacoustic + Gipsplaten zijn daarom heel geschikt voor snelle én ecologische scheidingswandisolatie. Nadat u de platen in het regelwerk hebt gemonteerd, hoeft u alleen nog maar de naden dicht te smeren met gaasband en voegenvuller. Daarna kunt u direct over de scheidingswand heen verven! Pavacoustic + Gips is dus heel geschikt voor constructies waar u niet overheen wilt stuken, maar alleen wilt verven.

Ecologische isolatie pavacoustic plaat

Pavacoustic + Fermacell

Fermacell is een relatief nieuw, maar snel opkomend isolatiemateriaal. Het is brandwerend, drukvast en beschikt over sterke akoestische eigenschappen. Pavacoustic + Fermacell is daarom heel geschikt voor het isoleren en afwerken van vloeren en plafonds. U heeft keuze uit Pavacoustic + Fermacell met twee (2AK) of vier (4AK) afgeschuinde kanten. 2AK platen worden vaak gebruikt voor de wand, 4AK platen voor het plafond. U werkt de platen af met gaasband en voegenvuller, zodat u eenvoudig een vlak en strak geheel creëert.

Man kijkt op zijn laptop om isolatiemateriaal te kopen
Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."