Jan kijk naar rechts

Pavatextil

Op zoek naar een duurzame manier van isoleren, zonder dat u hoeft in te leveren op wooncomfort? Dan is Pavatextil katoenisolatie een uitstekende keuze. Dit isolatiemateriaal bestaat grotendeels uit gerecyclede jeans en biedt zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid en scherp geprijsd assortiment katoenisolatie!

Filter

Pavatextil katoenisolatie

Als u op zoek bent naar een duurzame manier van isoleren, is Pavatextil katoenisolatie een uitstekende keuze. Dit isolatiemateriaal wordt gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken en is daarom bijzonder duurzaam. Bovendien heeft katoenisolatie zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen, waardoor u niets aan wooncomfort inlevert. Lees hieronder meer over de voordelen en toepassing van Pavatextil!

Voordelen van katoenisolatie

Katoenisolatie is bijzonder duurzaam en een milieuvriendelijk alternatief voor diverse andere isolatiematerialen, zoals houtvezel. Bovendien levert u niets in qua wooncomfort, want de isolatiewaarde van katoenisolatie ligt gelijk met de isolatiewaarde van bijvoorbeeld glas- en steenwol. Bovendien heeft katoenisolatie zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen, wat betekent dat dit materiaal ook heel geschikt is als geluidsisolatie.

Katoenisolatie heeft nog een ander belangrijk voordeel ten opzichte van vergelijkbare isolatiematerialen. Wolsoorten, zoals glas- en steenwol, irriteren namelijk aan de huid, keel en ogen tijdens het verwerken, waardoor u eigenlijk altijd beschermende kleding en een bril dient te dragen. Katoenisolatie jeukt niet en is daarom een stuk prettiger om te verwerken. Daar staat wel tegenover dat katoenisolatie wat duurder is dan glas- en steenwol.

Toepassing van Pavatextil

Katoenisolatie, zoals Pavatextil, wordt vaak gebruikt voor de isolatie van voorzetwanden, scheidingswanden en (de binnenkant) van schuine daken. Pavatextil is namelijk heel flexibel en laat zich daarom gemakkelijk vastklemmen, bijvoorbeeld tussen het dakbeschot of de houten staanders van een voorzetwand. Dankzij het flexibele karakter laat katoenisolatie zich ook heel gemakkelijk op maat snijden, bijvoorbeeld met een isolatiemes. Als u het materiaal in huis heeft, kunt u dus direct beginnen met uw klus!

Katoenisolatie bij Jan de Isolatieman

U kunt bij ons terecht voor Pavatextil katoenisolatie van Soprema. Deze materialen zijn in diverse diktes beschikbaar en verschillen dus in isolatiewaarde. Vindt u Pavatextil wat te prijzig? Dan zijn wolsoorten, zoals glas- en steenwol, goede alternatieven. Ook kunt u bij ons terecht voor B-keus isolatie, wat nog voordeliger is. Heeft u daar vragen over of wilt u meer weten over katoenisolatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van deskundig en onafhankelijk advies!

 

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."