Jan kijk naar rechts

Knauf Naturoll 032

Glaswol kunt u voor talloze isolatiedoeleinden gebruiken, onder andere voor de isolatie van daken, muren en wanden. De Knauf Naturoll 032 is een glaswol op rol en heeft een hoge isolatiewaarde. De Naturoll 032 leent zich daarom perfect voor constructies met weinig ruimte, zoals de isolatie van een scheidingswand. De Naturoll is bovendien onbrandbaar, geluidswerend én relatief goedkoop!

Filter

Isoleren met Knauf Naturoll 032

Jan de Isolatieman biedt u verschillende soorten glaswolrollen van Knauf, namelijk de 037, 035 en 032. Deze glaswolrollen verschillen in stijfheid, dikte en isolatiewaarde. Wat voor u de beste keuze is, is afhankelijk van wat u wilt isoleren en aan welke eigenschappen u veel waarde hecht. De Naturoll 032 is een relatief stugge glaswol met een hoge isolatiewaarde, geschikt voor verschillende isolatiedoeleinden. Lees hieronder alles over de voor- en nadelen van Knauf Naturoll 032!

 

Glaswolrollen- of platen

Glaswol is gemaakt van gerecyclede glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Door deze samenstelling heeft glaswol een flexibele structuur. Glaswol is beschikbaar in platen en op rollen. De platen zijn wat steviger en gemakkelijker te verwerken, maar ook duurder. Knauf Naturoll 032 is een glaswol op rol.

Kale glaswolrollen kunt u voor verschillende isolatiedoeleinden gebruiken. De rollen laten zich goed tussen balken en profielen klemmen en zijn daarom zeer geschikt voor de isolatie van daken, muren en vloeren. Bij Jan de Isolatieman kunt u terecht voor de Naturoll 037, 035 en 032. Deze rollen zijn in verschillende afmetingen beschikbaar, maar dankzij de flexibele structuur kunt u ze eenvoudig op maat snijden.

Knauf Naturoll

Glaswolrollen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. De rollen zijn bijvoorbeeld relatief goedkoop, met toch een hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn glaswolrollen praktisch onbrandbaar, geluidsdicht en zeer milieuvriendelijk. Deze eigenschappen dragen bij aan het wooncomfort.

Glaswolrollen hebben als nadeel dat er bij het verwerken minerale vezels vrijkomen. Deze vezels kunnen irriteren aan uw huid, luchtwegen en ogen. Knauf werkt daarom met het bindmiddel Ecose, waardoor de Naturoll geurloos en stofarm is. Knauf Naturoll irriteert daarom minder dan andere wolsoorten. We raden u wel aan om beschermende kleding, een stofbril en handschoenen te dragen bij het plaatsen van glaswol.

Voordelen van de Naturoll 032

De Knauf Naturoll 032 heeft in vergelijking met de andere types een hoge isolatiewaarde. Dat betekent dat u relatief weinig materiaal nodig heeft om goed te isoleren. De Naturoll 032 is daarmee zeer geschikt voor constructies waar u relatief weinig ruimte heeft om het isolatiemateriaal te plaatsen, zoals een hellend dak of een scheidingswand. De glaswolrol kunt u gebruiken voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Naturoll 032 plaatsen

Het plaatsen van de Knauf Naturoll 032 is relatief eenvoudig. Het belangrijkste is dat u goed meet hoeveel materiaal u nodig heeft. U bereikt de hoogste isolatiewaarde als alle hoeken zijn geïsoleerd, dus de glaswol dient strak in de constructie te worden geplaatst. U zult waarschijnlijk een aantal obstakels tegenkomen, zoals een extra lat of een andere verhoging. Voor deze obstakels kunt u de glaswol het beste op maat snijden. Als u de glaswol er gewoon overheen plaatst, ontstaan er kieren en verliest u isolatiewaarde.

Heeft u nog vragen over Knauf Naturoll 032? Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar met vrijblijvend advies!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.