Jan kijk naar rechts

MW-35 platen

Op zoek naar isolatiemateriaal voor een scheidingswand, houtenvloer of hellend dak? Dan zijn MW-35 platen van Knauf een uitstekende keuze! Deze minerale wol is flexibel, brandveilig en heeft sterke thermische en akoestische eigenschappen. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment MW-35 platen, altijd scherp geprijsd én snel geleverd!

Filter

Minerale wol van Knauf

Wel de voordelen, maar niet de nadelen van traditionele isolatiewol? Dan is MW-35 precies wat u nodig heeft! Deze minerale wol van Knauf is geproduceerd ter vervanging van gebruikelijke wolsoorten en heeft daarom dezelfde voordelen, maar geen irriterende vezels. MW-35 platen zijn breed inzetbaar en geschikt voor bijna elke laag van uw woning: van het dak tot aan de kruipruimte. Hieronder leest u daarom alles over de mogelijkheden en het verwerken van MW-35!

Minerale wol

MW-35 is een minerale wol van Knauf, een betrouwbaar en toonaangevend merk in de wereld van isolatie. Minerale wol wordt gemaakt van gesmolten glas, dat wordt omgesponnen tot glasdraden. Wanneer deze glasdraden worden samengevoegd, ontstaat er een wollige substantie. Minerale wol bestaat dus grotendeels uit gerecycled glas, wat dit materiaal bijzonder duurzaam maakt.

Voordelen MW-35

MW-35 werd op de markt gepresenteerd als alternatief voor traditionele wolsoorten, zoals glaswol en steenwol. MW-35 deelt daarom de voordelen van andere wolsoorten, maar heeft niet dezelfde nadelen. Zo zijn de MW-35 platen duurzaam, brandveilig en flexibel, net zoals glas- en steenwolplaten. Daarnaast heeft MW-35 een vergelijkbare isolatiewaarde en biedt het materiaal dezelfde mate van geluidsisolatie.

Waar er bij de verwerking van glas- en steenwol irriterende vezels vrijkomen, is dat bij MW-35 platen echter niet het geval. Tijdens de verwerking van glas- en steenwol dient u altijd een beschermende bril, kleding en mondkap te dragen, maar bij het verwerken van MW-35 platen is dat niet per se nodig. Het is daarom een stuk fijner om te werken met minerale wol dan met traditionele isolatiewol.

Toepassing

U kunt MW-35 in vrijwel elke laag van uw woning toepassen, mits de constructie aan de binnenkant zit. Denk daarbij aan de binnenzijde van schuine daken, scheidings- en voorzetwanden, houten vloeren en kruipruimtes. MW-35 is een ademend isolatiemateriaal en daarom heel geschikt voor constructies waar hout is gebruikt. Het gebruik van een ademend isolatiemateriaal verkleint namelijk de kans op vochtproblemen in het hout.

MW-35 platen verwerken

MW-35 wordt op dezelfde manier verwerkt als traditionele isolatiewol. U snijdt de platen eerst op maat met een isolatiemes. Vervolgens klemt u het materiaal vast tussen bijvoorbeeld houten balken van een vloer of metalen profielen van een voorzetwand. MW-35 platen zijn flexibel en daarom gemakkelijk te snijden en te klemmen. Om het risico op vochtproblemen nog verder te verkleinen, kunt u een dampremmende folie onder en een damp-open folie op het materiaal aanbrengen.

 

Terug naar boven