Glaswol rollen

Glaswol in houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een opkomende bouwmethode in Nederland. Daken, wanden en vloeren die zijn gemaakt middels houtskeletbouw, dient u goed te isoleren. Deze klus is relatief eenvoudig, want isolatiemateriaal laat zich gemakkelijk tussen de houten geraamtes van HSB plaatsen. Glaswol is zeer flexibel en daarom bijzonder geschikt voor isolatie in houtskeletbouw. 

Houtskeletbouw isolatie

Houtskeletbouw bestaat uit het plaatsen van geraamtes. Daartussen dient u isolatiemateriaal aan te brengen. Houtskeletbouw is een erg snelle manier van bouwen en zorgt met het juiste isolatiemateriaal voor een fijne leefomgeving. Wanden, daken en vloer die zijn gemaakt middels HSB, kunt u het beste isoleren met  glas- of steenwol. Omdat glaswol minder irriteert aan uw huid en goedkoper is dan steenwol, raden wij u glaswol aan.

Glaswol

Glaswol is gemaakt van gerecyclede glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Deze samenstelling geeft glaswol een flexibele structuur, waardoor u het gemakkelijk op maat kunt snijden en in de houten geraamtes van houtskeletbouw plaatsen. Glaswol is beschikbaar in platen en op rollen. Platen zijn wat lichter en daarom fijner om mee te werken, maar glaswolrollen isoleren beter en zijn goedkoper. Glaswol op rol is daarom zeer geschikt voor isolatie in houtskeletbouw.

Glaswolrollen van Knauf Insulation

Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf Insulation. Knauf produceert deze glaswolrollen middels de Ecose-technologie, waardoor het materiaal niet irriteert aan uw huid, ogen of luchtwegen. Bovendien zijn de rollen duurzaam, brandveilig en gemakkelijk te snijden. U heeft keuze uit de Naturoll 032, 035 en 037. Hoe lager het cijfer, hoe hoger de persing van het type glaswol. Hoe hoger de persing, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe dikker het materiaal.

Type Naturoll

Welke type Naturoll u het beste kunt kiezen voor het isoleren van wanden, daken of vloeren in houtskeletbouw, is afhankelijk van hoeveel ruimte u heeft. Over het algemeen heeft u bij het isoleren van een dak minder ruimte om isolatiemateriaal te plaatsen dan bij een vloer. Voor een dak kunt u daarom soms beter kiezen voor een minder dik type Naturoll, zoals de 037. Wilt u graag wat extra advies over glaswol in houtskeletbouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!