Welke bevestigingsmaterialen gebruik je voor Metal Stud?

Jan met boek in zijn hand
Metal stud profielen

Bij de bouw van een wand of plafond met Metal Stud vormen de bevestigingsmaterialen de schakel tussen uw visie en de realiteit. De juiste bevestigingsmaterialen zijn kwalitatief goed, duurzaam en tegelijkertijd functioneel. We leggen uit welke bevestigingsmaterialen vaak worden gebruikt voor Metal Stud constructies.

Jan met duim omhoog

"Door gebruik te maken van kwalitatieve bevestigingsmaterialen bent u niet alleen verzekerd  van een stevige constructie, het verlengt ook de levensduur van uw constructie. Met de juiste bevestigingsmaterialen wordt de kans op vervorming, losraken en corrosie kleiner, waardoor u op de lange termijn geld bespaart."

Veelgebruikte Metal Stud bevestigingsmaterialen


We hebben een aantal veelgebruikte bevestigingsmaterialen voor Metal Stud op een rij gezet:


Hangers


Om de metal studs op te hangen en te ondersteunen, maakt u gebruik van hangers. Hangers bieden extra ondersteuning en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht, waardoor u kunt genieten van een stevig en evenwichtig plafond.


Er zijn zowel bovenhangers als onderhangers beschikbaar in verschillende maten.


BovenhangersOnderhangersSchroeven


Om metal stud te bevestigen aan de ondergrond, een ander object of een andere stud maakt u gebruik van zogenaamde teksschroeven. Teksschroeven garanderen een goede verbinding tussen de profielen en zorgen ervoor dat de constructie langdurig goed blijft zitten.


Foamband


Als alles geplaatst is, kunt u alles afdichten met foamband. Foamband kan eenvoudig worden aangebracht op de Metal Stud profielen die in aanraking komen met de constructie. Dat is belangrijk om te voorkomen dat warmte kan ontsnappen en/of geluid haar doorgang kan vinden.


Kijk goed welke afmeting u nodig hebt:Nonius pen


Nonius pennen worden vooral ingezet bij plafondconstructies. Ze dienen als hangpunt voor Metal Stud profielen en maken de hoogte-afstelling een stuk eenvoudiger. Door hun unieke ontwerp kunnen de Nonius pennen eenvoudig in lengte aangepast worden, waardoor nauwkeurige positionering van het plafond mogelijk wordt gemaakt.Kruisverbinders


Kruisverbinders worden gebruikt om verticale en horizontale Metal Stud profielen met elkaar te verbinden, waardoor er een stevige en stabiele constructie ontstaat. Door hun specifieke vorm zorgen ze voor een strakke en naadloze verbinding, wat weer cruciaal is voor zowel de stevigheid van de constructie.


Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.